Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wykonywanie akcji z jednego komputera na kilka.

danwca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, jestem nowy w AutoIT, kłamać nie będę, zacząłem 1h temu. Dlatego proszę Was o pomoc. Potrzebuję zrobić skrypt, który będę mógł uruchomić na swoim komputerze i żeby ten skrypt się wykonał na np.5 serwerach vps. Potrzebuję tylko tyle żeby była opcja "start", która wykonuje skrypt na kilku serwerach vps jednocześnie, skrypt postaram sobie dopisać sam tylko żeby mi to wykonywało, wtedy będzie z górki. 

Z góry dziękuję za pomoc.
Osoba, która najbardziej mi pomoże otrzyma 5x limit i 5 w profilu ;)

Opublikowano

Chcesz odpalić Autoit na VPS? Można wiedzieć po co?

Autoit to język związany z konkretną platformą - Windows w tym przypadku, a nie sądzę, żeby VPSy były na Windzie.

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Chcesz odpalić Autoit na VPS? Można wiedzieć po co?

Autoit to język związany z konkretną platformą - Windows w tym przypadku, a nie sądzę, żeby VPSy były na Windzie.

vps na windows server, rozumiesz?

Opublikowano

VPS nie są zazwyczaj oparte na Windowsie.

Jeżeli chcesz zrobić takie coś to możesz wykorzystać TCP. Jest to rzecz prosta, nie zajmie ogarnięcie dużo czasu ( o ile zna się podstawy AutoIT )

Tysiące lat wojen, ani jednego dnia pokoju,

pytam czy to skończy się.

Zegarek BB

Opublikowano

Chłopie jak nie są zazwyczaj oparte na Windowsie, jak można normalnie kupić taki serwer! sam z takiego korzystam.  o.O

Opublikowano

Wystarczy napisać skrypt wysyłający komendy do każdego z serwerów , jak widać system na odbierającym kompie nie ma znaczenia byle zostały właściwie odebrane . 

Windowsowe serwery mają przecież coś takiego jak usługi terminalowe, zwykły windows też je ma. Skrypt musi sie tylko połączyć zdalnie ze skonfigurowanym serwerem i wysłać polecenia.

Do działania tego typu skryptów wystarczą na serwerach uruchomione usługi hosta zdanego pulpitu, potem to już tylko znajomość obsługo skryptów np vbs wystarczy  które zdalnie będzie się uruchamiało na serwerze by robiły co się zada 

Do napisania tego wszystkiego nie trzeba aż AutoIt i żadnych skomplikowanych programów, wystarczy zwykły plik wsadowy BAT albo VBS , AutoIt może być programem wysyłającym polecenia w terminalu albo odpalającym skrypty czy to lokalnie czyt zdalnie  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...