Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS Jak zrobic więcej

kisiel710

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam

komputer Fujitsu esprimo chyba tak bo na obódowie pisze :)xD i co zrobic by miec wiecej fps na dust 2 mam 30 fps a na mapie cbble 13 na minimalnych jakieś pomysły jakaś tańsza  grafika ? może procek  

sorry za tagi :) ale potrzebuje szybkiej odpowiedzi :)

post-903390-0-83745500-1443702374_thumb.png

Opublikowano

imo nie opłaca sie wymieniać  podzespołów w takim kompie.

Lepiej uzbierać kase i kupić np. jakiegoś używanego kompa na i5 albo samemu coś złożyć z  używanych/ nowych części.

Opublikowano

Procesor niewiele lepszy od tego co masz i bardzo słaba karta graficzna.

nie wiem ile by ci to dało fps. ze 20?

Opublikowano

Procesor niewiele lepszy od tego co masz i bardzo słaba karta graficzna.

nie wiem ile by ci to dało fps. ze 20?

procek lepszy bo mój ma 2,3 chyba niepamiętam a ten 3,2 

karta tania ale czy ma pixel shader 3,0 wymagany do cs?  ale zawsze coś 20 fps to już sporo na + 

Cobble mocno zzera fpsy. Graj na jakichś mniej rozbudowanych mapkach

mirage jak odbijam bombsite b tez jest trudno z fps

Opublikowano

według mnie najlepsze w tej cenie jednakże cs go siada głównie na procku (tak wiem na gównie siada tylko mucha) Biorąc pod uwagę karty graficzne w cenie do 200 zł, koniecznie należy rozważyć zakup modelu Radeon HD5450, z pamięcią o pojemności 2 GB, taktowanej zegarem 800 MHz. W tej klasie cenowej nie powinniśmy się spodziewać zbyt wielu atrakcji, więc HD5450 z pewnością nie będzie należeć do wydajnościowej czołówki. 

Mimo wszystko mamy tu 64-bitową szynę danych, rdzeń taktowany zegarem 650 MHz, RAMDAC 400 MHz, wsparcie dla DirectX 11, Shader Model 5.0 oraz OpenGL 3.2. Sporą zaletą tej karty graficznej jest fakt, że posiada ona aż trzy złącza – D-Sub, DVI oraz HDMI, co oznacza, że możemy do niej podłączyć aż trzy monitory. Radeon HD5450 2GB potrafi obsłużyć maksymalną rozdzielczość do 2560 x 1600 pikseli. 

Opublikowano

Kup z allegro jakiegoś radka 5770 (100-120zł). Ja na nim i brisbane 2.7ghz miałem 60-90fps na DD2 w 1050p. Ty bedziesz miał troche mniej, chyba że go podkręcisz  mocniej, ale one nie kreca sie zbyt dobrze.

Opublikowano

według mnie najlepsze w tej cenie jednakże cs go siada głównie na procku (tak wiem na gównie siada tylko mucha) Biorąc pod uwagę karty graficzne w cenie do 200 zł, koniecznie należy rozważyć zakup modelu Radeon HD5450, z pamięcią o pojemności 2 GB, taktowanej zegarem 800 MHz. W tej klasie cenowej nie powinniśmy się spodziewać zbyt wielu atrakcji, więc HD5450 z pewnością nie będzie należeć do wydajnościowej czołówki. 

Mimo wszystko mamy tu 64-bitową szynę danych, rdzeń taktowany zegarem 650 MHz, RAMDAC 400 MHz, wsparcie dla DirectX 11, Shader Model 5.0 oraz OpenGL 3.2. Sporą zaletą tej karty graficznej jest fakt, że posiada ona aż trzy złącza – D-Sub, DVI oraz HDMI, co oznacza, że możemy do niej podłączyć aż trzy monitory. Radeon HD5450 2GB potrafi obsłużyć maksymalną rozdzielczość do 2560 x 1600 pikseli. 

Mowa tutaj o nowych kartach.

W tej cenie mozna znaleźć lepszą używkę.

Opublikowano

Jak coś kupujesz w takim budżecie to tylko używki.... Postaraj się o karte jakąś np. hd7790 (300zł) jakaś płyta pod socket 1155 i3 2120 (200zł) wyjdzie ci 600-700zł

Opublikowano

Tak tak h81 i sb...  Weź się zastanów chwilkę. Pozatym ma tam pewnie jakiś noname 350W który na wiecej jak 5770 nie wystarczy( i tak pewnie bedzie musiał kupic przejsciowke do 6pin).

Opublikowano

Tak tak h81 i sb...  Weź się zastanów chwilkę. Pozatym ma tam pewnie jakiś noname 350W który na wiecej jak 5770 nie wystarczy( i tak pewnie bedzie musiał kupic przejsciowke do 6pin).

owszem 300 v ale Fujitsu

Karty graficzne jak się poszuka to można tanio kupić, ale może by tak pomyśleć nad zakupem nowego kompa ? W sumie dużo nie wydasz kupując coś lepszego od tego co posiadasz. Teraz już niezłe lapki kupisz w dobrej cenie

już zamówiłem to co z linka u góry 

@ pomożecie bo mogą być problemy z poskładaniem tego :)

Opublikowano

No dobra, ale na 5770+i5 miałem 180fps w cs (Wiedzmin 3 25klatek na low)  a dla tamtej  50-60 fps to bedzie max ( trudno nawet powiedzieć, nigdy nie miałem do czynienia z tak słabą kartą graficzną). Plus jest taki, że nie musisz się martwić zasilaczem o ile to 300W. Jeżeli 300V to raczej nie jest on podłączony do pcta. 

// Teraz widze, że piszesz fujitsu. Pokaż zdjęcie obudowy i tabliczki zasilacza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...