Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaka postać do carry?

Elfinonnn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym od was dobrej rady. Otóż mam zamiar grać wyłącznie soloq. Moje pref lany to Top, i jg. Postać musi być bardzo mobilna, dobra w gankach w przypadku jg, oraz posiadać w miare użyteczne combo. Chodzi mi o postacie które same carrują grę.  Zaczynam od nowa grą, i zaraz wlecą placementy. Tak więc dawać jakies propozycje, oraz niezawodne wskazówki do danej postaci.

lil-pump-gif-4.gif

Opublikowano

Zależy czym preferujesz grać i na jakim poziomie. Ja mam gold 2 (rekord plat 4, ale miałem roczną ponad przerwę) I także gram głównie top (main)/jng.

Top:
Swain  - Mocny poke z E w early game. Od 6 bardzo ciężko go wysolować (nawet z ignite), nie rzadko się zdarza, że jak wbija ktoś na ganka to jest double kill. Nie jest za ciężki do wymasterowania, tylko trzeba się nauczyć dobrze W rzucać.

Cho Gath - Praktycznie nie do rozwalenia jak się nim gra rozważnie, bardzo tankowy z natury, true dmg, Silence, Knock Up, bardzo mocne przeliczniki, słaby do 3 poziomu, mocny od 6.

Darius - teraz jest ciągle banowany, jednak jeżeli masz możliwość, bierz w ciemno, OP JAK SAM SKURWYSYN (przynajmniej narazie).

Teemo - Tak Teemo. Jak będziesz go pickował to na 100% będzie w roomie "Omg wtf teemo gg surr 20". Tak naprawdę, Teemo jest przekozacki. Poke w early jest nie do kontry (przez większość postaci). Po złożeniu Hurrica'ne czyści farme bardzo szybciutko i dokładnie +  w teamfigtach (jak grac  ap/speed attack) robi bardzo niezły dmg. Poza tym grzybki to dobre wardy i pomagają mocno ratować wierze.

Aatrox - ostatnio go sobie testuję, i muszę powiedzieć, że naprawdę jest solidny na topie gdy grasz na postacie zależne mocno od many, i generalnie asasynów. Jego W daje ci dmg (w early w hity z W i jest co najmniej pół hp typa) + masz jeszcze hp regen solidny. Jak lubisz grać agresywnie to polecam, bardzo łatwo się nim feednąć na moim poziomie, i jego push jest nie wyjęty. Bez interwencji junglera (czasem double kill) linia może byc pushnięta bardzo szybko (rekord na renkedzie - 14 minuta inhibitor) ofc teleport (ignite jest useless teraz).

Tyle co pamiętam na topa.

Jungle:

Jax - Devourer + maksowanie W na początku = gg. co 2 Hit z ulta robi dmg nawet jak lecisz full tanka (wiadomo, bez trinity nie ma mowy, to jest podstawa).
Udyr - Feniks + Devourer tak samo, robi gry bardzo mocno.
Amumu - Bardzo mocna ganki, tankuje wszystko i wszystkich + R robi team fighty, jak najbardziej polecam.
Hecarim - solidny pick do jungli. R epickie ganki  i łatwa spierdolka  w kryzysowym momencie.

To tyle co pamiętam, jak masz jakieś pytania to wal śmiało.

*SYGNATURA KTÓRA BĘDZIE ODPOWIADAĆ MAJKELOWI*

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...