Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Genius KB-G265. Lagi?

maniu1994

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wczoraj zakupiłem klawiaturę marki Genius KB-G265, Lecz posiadam mały problem z którym nie potrafię sobie poradzić. Otóż problem 1. Podświetlenie klawiatury włącza się samoczynnie, 2 problem, to "lagowanie" klawiatury, klawiatura nie reaguje zawsze na moje polecenia, bądź przy pisaniu, zacina się na jednym z klawiszy ( Problem typu fffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff). Nie mam drugiego sprzętu gdzie mógłbym sprawdzić czy wina leży po stronie klawiatury czy komputera. Pierwszy raz mam taki problem, podpinanie pod inne porty usb nie daje żadnych rezultatów. O dziwo, gdy podświetlenie klawiatury pozostaje wyłączone (Włącza się przy różnych momentach, najczęściej przy włączaniu programów, chociaż też bez powodu) klawiatura działa bez zarzutów. Miał ktoś podobny problem? Albo ma ktoś pomysł jak mogę poradzić sobie z tym problemem? Dodam jeszcze, że klawiatura działa bez sterowników, klaw działa w Plug&Play.

Edit::Reinstall systemu pomógł.

Opublikowano

Możliwe, że kiedyś ktoś będzie mieć podobny problem i będzie się głowić godzinami co ma z danym faktem zrobić... jednak reinstall nie pomógł więc szperałem i w końcu znalazłem problem. Dla ciekawych napiszę jak to rozwiązać:

1. W menadżerze urządzeń, wchodzimy w Kontrolery uniwersalnej magistrali szeregowej, Główny koncentrator USB (Generic USB Hub), oczywiście właściwości, zarządzanie energią i odznaczamy opcję "zezwalaj komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu...", mi osobiście ten sposób niewiele dał.

2. Tutaj leżał główny problem, czyli w panelu sterowania, opcje zasilania, miałem zaznaczoną opcję "Wysoka wydajność", oczywiście gdy zmieniłem na "Zrównoważony" wszystko działa jak należy :). Mam nadzieje, że kiedyś komuś te informacje pomogą :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...