Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BSD] Przygotowanie maszyny pod kompilacje source - zbiór poleceń

CJ-

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

Znalazłem na dysku polecenia, które trzeba wprowadzić na czystej maszynie freebsd, aby poprawnie kompilowało nam game.

Zaznaczam, że mogą być nie po koleji dlatego wrzucam wszystko na raz.

Taki mały zbiór, który może się przydać.

1.	ntpdate ntp.task.gda.pl
	portsnap fetch extract

2.	cd /usr/ports/devel/gmake
	make all install clean

3.	cd /usr/ports/graphics/devil/
	make install clean

4.	cd /usr/ports/devel/makedepend/
	make install clean

5.	cd /usr/ports/devel/subversion
	make install clean
	cd /usr/ports/security/ca_root_nss
	make install clean

6.	cd /usr/ports/lang/gcc49/
	make install clean

7.	cd /usr/ports/devel/googletest
	make install clean

8.	cd /usr/ports/security/cryptopp/
	make install clean

9.	cd /usr/ports/databases/mysql55-server
	make install WITH_XCHARSET=all clean

ee /etc/rc.conf
	pod ssh_enabled="YES" dopisujemy mysql_enable="YES"
	reboot
	/usr/local/bin/mysqladmin -u root password haslo
	mysql -p
	CREATE USER 'root'@'%' IDENTIFIED BY 'haslo';
	GRANT ALL PRIVILEGES ON *.* TO 'root'@'%' WITH GRANT OPTION;
	flush privileges;
Opublikowano

Co to za gowno? Nie wiem kto to pisał ale jestem pewny że nie ty ale autor tego czegoś pojęcie ma takie o bsd jak ty o pisaniu poradników. Poradnik nadaje sie do kosza bo tutaj nie ma ani opisu ani sensu robic to co pisze autor bo doprowadzi to do rescue na ovh/padnieciu vps

ban.gif

Opublikowano

­

No i pkg protip , kto korzysta w tych czasach z make install ? 

Ja <skromny>

@alchemik1

Idź sprzedawać chujowate sklepy a nie wypowiadasz się na tematy zupełnie Ci obce :s

@topic

nie skorzystam ale fajnie, że umieściłeś taki tut

Opublikowano

­

Ja <skromny>

@alchemik1

Idź sprzedawać chujowate sklepy a nie wypowiadasz się na tematy zupełnie Ci obce :s

@topic

nie skorzystam ale fajnie, że umieściłeś taki tut

Twoj mozg jest chujowaty, dla ciebie nie jest obcy obcej osoby w twojej dupie. Jezeli ty tu nie widzisz bledow to naprawde masz najebane w glowie gowna

ban.gif

Opublikowano

­

Twoj mozg jest chujowaty, dla ciebie nie jest obcy obcej osoby w twojej dupie. Jezeli ty tu nie widzisz bledow to naprawde masz najebane w glowie gowna

To teraz nauczymy Cie poprawnie się wysławiać.... P I S Z E   P O P R A W N I E  P O   P O L S K U.

Serio, nie obchodzi mnie co myślisz, przestań szpanować, bo Twoje umiejętności są na poziomie przeciętnym. Sklepy offline po 2 latach (? jakoś tak) <brawo>

Ciekawi mnie ile w tym, jest Twojej pracy..

Opublikowano

­

To teraz nauczymy Cie poprawnie się wysławiać.... P I S Z E   P O P R A W N I E  P O   P O L S K U.

Serio, nie obchodzi mnie co myślisz, przestań szpanować, bo Twoje umiejętności są na poziomie przeciętnym. Sklepy offline po 2 latach (? jakoś tak) <brawo>

Ciekawi mnie ile w tym, jest Twojej pracy..

Po 2 latach? Cos kolego malo wiesz, nigdzie tez nie szpanuje swoimi umiejetnosciami ale z pewnoscia sa wieksze niz twoje bezmozgu :)

Co do ilosci pracy w moich rzeczach to nie bede sie wypowiadal bo i tak przeciez wiesz lepiej jak krasc.

ps. Wracaj do swojego poradnika ktory jest tak samo zjebany jak ty, zycie sobie tylko utrudniac lubisz.

@top

Poradnik bezuzyteczny 

ban.gif

Opublikowano

­

Po 2 latach? Cos kolego malo wiesz, nigdzie tez nie szpanuje swoimi umiejetnosciami ale z pewnoscia sa wieksze niz twoje bezmozgu :)

Co do ilosci pracy w moich rzeczach to nie bede sie wypowiadal bo i tak przeciez wiesz lepiej jak krasc.

ps. Wracaj do swojego poradnika ktory jest tak samo zjebany jak ty, zycie sobie tylko utrudniac lubisz.

@top

Poradnik bezuzyteczny 

z pewnością masz więcej doświadczenia z tworzeniem serwerów. Ja nie poświęcałem tyle uwagi, gdy nie było source. Czepiasz się, że nie dodaje tutków na mpc ? serio ? xD

Umiejętnościami nie muszę się chwalić, to że Ty nie wiesz co potrafię to kwestia drugorzędna.

Rozumiem już czemu większość porządnych techników omija MPC szerokim łukiem... <.<

@down

Nie zamierzam wypowiadać się więcej na Twój temat prostaku, zanim Ty k***a nauczyłeś się pisać pierwszego questa, ja już chachowałem dane. A Ty pewnie ośle do tej pory nie wiesz na czym to polega.

Opublikowano

­

z pewnością masz więcej doświadczenia z tworzeniem serwerów. Ja nie poświęcałem tyle uwagi, gdy nie było source. Czepiasz się, że nie dodaje tutków na mpc ? serio ? xD

Umiejętnościami nie muszę się chwalić, to że Ty nie wiesz co potrafię to kwestia drugorzędna.

Rozumiem już czemu większość porządnych techników omija MPC szerokim łukiem... <.<

Akurat source mialem wczesniej niz wszscy "technicy" z mpc i nie czepiam sie tylko przypominam o twoim ostatnim :)

Wieszkosc omija bo sa tu takie zjeby jak ty.

@alchemik1

z pewnością masz więcej doświadczenia z tworzeniem serwerów. Ja nie poświęcałem tyle uwagi, gdy nie było source. Czepiasz się, że nie dodaje tutków na mpc ? serio ?  xD

Rozumiem już czemu większość porządnych techników omija MPC szerokim łukiem...  <.<

@down

Nie zamierzam wypowiadać się więcej na Twój temat prostaku, zanim Ty k***a nauczyłeś się pisać pierwszego questa, ja już chachowałem dane. A Ty pewnie ośle do tej pory nie wiesz na czym to polega.

Google tez kretynie wymysliles? Wyzej srasz niz patrzysz. Pierdolnij sie w glowe gumowym mlotkiem tak porzadnie bo masz wiecej najebane tam niz wszyscy ciapaci razem wzieci

ban.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...