Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Klawiatura działa tylko w BIOSie, i trybie awaryjnym.

Kasyles

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobry forumowicze, 

Mam pewien problem związany z tym, że pod długim nie włączaniu komputera postanowiłem pograć sobie w LoLa, ku mojemu zaskoczeniu klawiatura nie działała. Przed włączeniem, czyli przerwą dam sobie rękę uciąć, że klawiatura działała. 

Próbowałem dowiadywać się z Googli, YouTubów, i kolegów informatyków, dziwne, że informatycy nie znali się na przyczynie, i naprawie usterki. Mam nadzieję, że pomożecie mi w miare swoich możliwości. 

KLAWIATURA JEST NA PORT; PS/2 

Opublikowano

Najprostszym wyjściem będzie kupno klawiatury na usb, za 2 dychy. Spróbuj podłączyć klawiaturę do innego komputera i zobacz czy działa, jeśli tak, to coś w systemie się skopało. W takiej sytuacji zresetuj ustawienia biosu i spróbuj ponownie. Skoro klawa działa w biosie i trybie awaryjnym to awaria portu raczej odpada.

Opublikowano

Sprawdź w biosie czy masz ustawiony Legacy support dla USB ( tak ma byc dla USB ) , na płycie w rogu koło gniazda znajduje się zworka dla klawiatury ( KEY... coś tam  itp napisy ), spróbuj przestawić w inną pozycję   

Klawiatura na PS2 powinna być zawsze włączona w momencie załączania komputera 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zobaczę może jeszcze z klawiaturą na USB, będę musiał włączyć w Biosie keyboard enable, bo wyłączyłem myśląc, że to coś da z klawiaturą na ps/2 ;) Narazie dziękuję bardzo za odpowiedzi pod tematem, i postaram się z nich skorzystać.:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...