Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lagi na dobrym sprzecie GTA V - 960 4 gb

_xer0s

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam problem z GTA V, strasznie klatkuje na moim nowym laptopie, nie zaleznie od tego czy ustawienia sa na najnizszych czy na wysokich, sa tak jak by spadki wydajnosci i pomimo tego ze jest 50 fps strasznie klatkuje, moze ktos mial ten problem, moze wystarczy jakis patch? Dodam, ze jest to orginalna wersja gry

I7 4720hq 2.6/3.2 turbo

8gb ram

960 4 gb

matryca 4k

laptop

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

BLACKPRISON.HOSTMC.PL - najlepszy serwer prison w Polsce

Opublikowano

@harcok66 Ja nic nie wgrywalem, zainstalowalem z orginalnej plyty nic wiecej nie wgrywalem.

CPU: i5 6500 / RAM: 8GB / GPU: GTX 1070 / MOBO: MSI H110M / HDD: 1TB / SSD: Iridium PRO 

Opublikowano

lenovo y50-70 lub 70-70?

Sprawdz czy nie masz wlaczonego trybu oszczednosci energi lub czy ladowarka nie jest odlaczona.

Z rozdzierczoscia 4k probujesz grac?

Opublikowano

@amx93 sprawdzalem, na rozdzialce 4k mam od 10-35fps i dalej sa klatkowania, nawet na najanizszej rozdzialce

Opublikowano

@amx93 sprawdzalem, na rozdzialce 4k mam od 10-35fps i dalej sa klatkowania, nawet na najanizszej rozdzialce

Na pewno sie nie odpala z zintergrowanej grafiki?

Jaka masz wersje sterownika intela, nvidi i biosa

Opublikowano

Na pewno sie nie odpala z zintergrowanej grafiki?

Jaka masz wersje sterownika intela, nvidi i biosa

Odpalala sie na poczatku, ale po wlaczeniu  bylo chyba z 10 fps, przelaczylem na 960ke i dzialalo, ale po chwili grania, zaczynaja sie pojawiac straszne klatki gry nawet gdy nie ruszam postacia, to widze jak w otoczeniu wszystko zatrzymuje sie na pół sekundy i wraca do normy i tak w kółko. Co do sterowników to nie wiem, bo system zapytał czy ma zainstalowac wymagane sterowniki.

Opublikowano

Gta takie jest to nie ma się co dziwić, ale nie myl pojęcia Lagi z Dropami fpsów to się serio nudne staje ludzie. Zaktualizuj wszystkie sterowniki np Driver Booster 3. Grasz na baterii czy podłączasz do sieci laptop?

Opublikowano

Gta takie jest to nie ma się co dziwić, ale nie myl pojęcia Lagi z Dropami fpsów to się serio nudne staje ludzie. Zaktualizuj wszystkie sterowniki np Driver Booster 3. Grasz na baterii czy podłączasz do sieci laptop?

Laptop jest podlaczony do bateri, sterowniki najnowsze jakie mogą być. 

Opublikowano

Hmm pograj też na podpiętym do sieci, a sprawdź czy tak czasem nic nie blokuje wydajności podzespołów. Nie działa w tle też itp

Opublikowano

Wyłącz antyaliasing, fxaa i inne duperele. Wyłącz niepotrzebne programy w tle, ustaw priorytet na wysoki, sprawdź temperatury pod obciążeniem.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Zainstaluj hw monitor uruchom podczas gry i zobacz do jakiej temperatury dochodzi. Może być tak ze laptop zwalnia jeśli jest za gorący

Ok, ale wątpie że to przez to, bo przychodzę ze szkoły włączam laptopa i gra przycina po 5 minutach grania, a laptop nie jest gorący..

Opublikowano

Sprawdź czy komputer nie działa w trybie oszczędności energii tak jak wcześniej kolega wspomniał. 
Najczęstszy problem w laptopach :)

xSzfbPQ.gif

Opublikowano

Laptop i wszystko jasne.

Co z tego że masz tam 960 4gb jak to jest wersja mobilna. Też chciałem kupić lapka do gta 5 ale typek u którego chciałem kupić powiedział mi że na lapku będę miał tylko i wyłącznie 30 fps a nawet mniej bo to nie jest to samo co komputer. W komputerze masz stacjonarną wersję, w której napewno jest lepszy procesor graficzny itp.

Opublikowano

Sprawdź czy komputer nie działa w trybie oszczędności energii tak jak wcześniej kolega wspomniał. 

Najczęstszy problem w laptopach :)

Aha

Laptop i wszystko jasne.

Co z tego że masz tam 960 4gb jak to jest wersja mobilna. Też chciałem kupić lapka do gta 5 ale typek u którego chciałem kupić powiedział mi że na lapku będę miał tylko i wyłącznie 30 fps a nawet mniej bo to nie jest to samo co komputer. W komputerze masz stacjonarną wersję, w której napewno jest lepszy procesor graficzny itp.

Nie, jest pelno filmow na yt na tym laptopie i Gta V chodzi na wysokich w fullhd bez problemu

Opublikowano

Mam laptopa z gtx 860 i GTA 5 działa na wysokich w rozdzielczości full HD klatki powyżej 50. Dla mnie to że zwalnia ci komp po paru minutach gry świadczy o throttlingu. Moje rady są takie zainstaluj najnowsze sterowniki, ustaw w panelu nVidia żeby GTA odpalalo się na gtx. Włącz grę i hw monitor zobacz jaka temperaturę osiąga jak zaczyna zwalniać, zwróć uwagę na temp GPU i CPU. Kiedyś miałem Acera który już przy 75stopniach miał throttling przez co tak jak u ciebie po 5min gry klatkowalo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...