Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak trenować skilla MG2

Krias

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pytanie , wbiłem kałacha w laurach ale czuję , że mógłbym grać lepiej. Jak trenować skilla abym coraz lepiej strzelał?

Opublikowano

Najpierw http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=368026786(trzeba wbić do CT żeby mapka dobrze działała i najlepiej wpisać w konsole GOD gdyż boty czasami cię nożem dźgają ), potem tak 5-15min to: https://www.youtube.com/watch?v=6uBXuxTO1ac (jana tej mapie potrafie po 1h dziennie trenować xD) a na koniec wbijacie na dm i strzelasz jedną mapkę only np ak a potem only awp. 

xD

Opublikowano

W wakacje zrobiłem sobie taki mini teścik m.in:

jeden tydzień trenowałem do oporu 2-3h na mapce potem 1h dm i dopiero mixy

następny tydzień to samo ale bez mapek, 1h na DM tylko 1 szybki DM + herbatka, efekt?

W drugim tygodniu szło mi o jakieś 95% lepiej niż we wcześniejszym. Po tak długim siedzeniu dłoń jak i oczy nie były w stanie nadgonić tępa gry i przeważnie staty na minusie.

Za to w drugim tygodniu pokaz skilla i formy, +30 fragów co 2-3 mecze (a średnio graliśmy do 13 mixów/dzień).

Dlatego nie liczą się mapki a staż w grze, w csie nie liczy się tylko skill a także myślenie i logika. Wiadomo nie zawsze pójdzie wszystko po naszej myśli ale 'prosi' nie grają w tą gre od 2 lat a od 5-6 NON-STOP. Dlatego takie maniaczenie na tych mapkach da Ci nieznaczną poprawę a w najgorszym wypadku możesz tylko i wyłącznie marnować czas.

graphic.png
Opublikowano

Graj na serwerach społeczności ( 5vs5 turniejowe ), rankedy też graj - jeśli wiesz, że popełniłeś błąd, nie popełniaj tego samego błędu więcej. Celuj w głowę i próbuj wtedy strzelać 3 strzały i kucnięcie ( dalej strzelając ). Full auto na daleko, gdy wychodzisz np. na mirage po stronie terro na rampe wchodź wcelowany najpierw w prawo, potem schody/pod schodami, następnie wychylasz bardziej i patrzysz fireboxy, potem ct. I tak na każdej mapie zapamiętaj pozycje na których chowają się przeciwnicy. W ct znajdź sobie różne pozycje np. na mirage na standardzie ( skrzynka przy BS, na którą można wskoczyć ) i na kucaka tak wcelowany w wejście od pałacu, co jakiś czas jak słyszysz że wchodzą na tetris wychylasz i patrzysz na tetris - masz free fraga, dla terro ciężko będzie zabić, chyba że wyskoczą na Ciebie dołem co jest nie możliwe gdy koledzy z drużyny są z Tobą na A. :p

Standard to ta skrzynka ( lewo ):

vkuQHmS.jpg

Opublikowano

Ja gram mapke z warsztatu aim/reflex training po około 10min albo DM FFA/DM FFA Only HS okolo 20min~ Z gory tez powiem zebys nie gral tej mapki co strzela sie do tych czerownych kropek, c***a daje. Po dluzszej grze dmow i mmow na tej mapce mam 80-90% ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...