Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

C++ - Klikanie/Wpisywanie.

Adrjan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym stworzyć prosty skrypt do sampa, który po kliknięciu przykładowo F9, będzie klikał T, a następnie wpisywał jakiś tekst i robił to w kółko (to umiem - pętla for :) ).

Ogółem umiem już całkiem sporo, tylko nie wiem jak się za to zabrać - proszę o pomoc.

3adb6317fc.png

Opublikowano

@Adrjan

Nie lepiej while?

Skorzystaj z winapi, masz tam bardzo dużo funkcji które robią to co opisałeś, otwórz IDE i zacznij pisać, wszystko masz w dokumentacji, a przykłady użycia tych funkcji możesz zobaczyć na milionach for

@MistrzMaster

Nie kumam - gdy wpisałem, wyskoczyło mi ponad 40 lekcji. Możesz mi jakoś pomóc bardziej szczegółowo?

//a dobra - już kumam. Tylko, czy warto się tego wszystkiego uczyć, jak jeszcze nie umiem bardzo dobrze pisać w C++?

3adb6317fc.png

Opublikowano

@Adrjan

Nie musisz się wszystkiego uczyć, po co?

Szukasz funkcji, nawet podam ci link do przykładowej:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms644944%28v=vs.85%29.aspx

Patrzysz na argumenty (parametry?) jakie funkcja przyjmuje, niżej masz opisane typy tych argumentów i wyjaśnienie jaką funkcja zwraca wartość w wypadku różnych wyników: błąd/sukces/błąd podczas czegoś tam itp.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@Adrjan

Nie lepiej while?

Skorzystaj z winapi, masz tam bardzo dużo funkcji które robią to co opisałeś, otwórz IDE i zacznij pisać, wszystko masz w dokumentacji, a przykłady użycia tych funkcji możesz zobaczyć na milionach for

Ale po co WinAPI?

Przecież funkcje AutoIT to często właśnie takie wrappery na WinAPI ułatwiające robotę - w tym użyteczność AutoIta. Odwołań do WinAPI się używa jak Autoit nie ma danej funkcji, a z tego wiem to do tego co chce @Adrjan ma wszystko.

Edit:

Haha, sory znowu to samo zrobiłem - piszę o Autoit a to temat o c++ :D

No ale jak już piszę to polecam AutoIt / ahk - nie ma sensu męczyć się z winapi i c++ (to jak wbijanie gwoździa śrubokrętem).

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

@Adrjan

Nie musisz się wszystkiego uczyć, po co?

Szukasz funkcji, nawet podam ci link do przykładowej:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms644944%28v=vs.85%29.aspx

Patrzysz na argumenty (parametry?) jakie funkcja przyjmuje, niżej masz opisane typy tych argumentów i wyjaśnienie jaką funkcja zwraca wartość w wypadku różnych wyników: błąd/sukces/błąd podczas czegoś tam itp.

Nie łapię tego. Próbowałem teraz coś sam zrobić - nie wychodzi mi. Możesz mi pomóc na skype? ebola928

3adb6317fc.png

Opublikowano
C++ - Klikanie/Wpisywanie.

@Hans Kloss PL

Wnioskuję po tytule, że twórca tematu chcę to zrobić w c++, nie twierdzę, że w tym języku jest to łatwiejsze.

@Adrjan

Teraz nie mam za bardzo czasu, poza tym poszukaj sobie przykładów w wyszukiwarce, tego jest pełno. Jest też trochę łatwiejsza funkcja jak dobrze pamiętam to ta:

https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms646310%28v=vs.85%29.aspx

Tylko że nie działa w tle.

PS. Nic dziwnego że ci nie wychodzi, po tak krótkim czasie i pierwszym(?) zetknięciem z winapi. Poszukaj sobie jak uzyskuje się te podstawowe typy na przykład HWND i wtedy coś próbuj, nie musisz funkcji dawać wszystkich argumentów, niektóre są dodatkowe (możesz zapełnić np. zerami).

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@Hans Kloss PL

Wnioskuję po tytule, że twórca tematu chcę to zrobić w c++, nie twierdzę, że w tym języku jest to łatwiejsze.

Tak wiem, zaczaiłem po fakcie - edytowałem swój post ;)

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...