Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Microsoft zmienił zasady Mojangu?

BlackEskel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się dowiedzieć, czy Microsoft po kupnie Minecraft`a zmienił zasady ustalone przez Mojanga, chodzi mi konkretnie o najważniejszą rzecz taką, jak zamienianie realnej gotówki na wirtualną.. 

Opublikowano

Dzięki, ale też słyszałem, że serwery które oferują wymianę realnej gotówki na wirtualną ponoszą jakąś karę, i czy to też jest prawda? Jeśli tak, to też jaką? 

Opublikowano

Nie do końca jest to prawdą. Takowa karą może być usunięcie serwera, ale nie nastąpi to przez Mojang, a firmę, która udostępnia Ci maszynę (dedyka lub vpsa), ale sią to sporadyczne przypadki, sam się z takim nie spotkałem jednak niektórzy piszą, że tak faktycznie się stało. W przypadku serwerów slotowych na dobrą sprawę nie ponosisz żadnych odpowiedzialności z tego powodu, bo tak naprawdę Ty tymi pieniędzmi nie dysponujesz, tylko hosting rozliczający się z przychodu.

Opublikowano

Widocznie źle sformułowałem, ale nie chodziło mi o to, że właściciel serwera zostanie ukarany, tylko, że kara będzie dotyczyć danego serwera na którym jest kupowanie wirtualnej gotówki za hajs... Nie wiem czy też mnie źle nie zrozumiałeś i czy nie pomyślałeś, że na swoich serwerach (byłych) miałem tak, że za hajs kupujesz wirtualną gotówkę, bo starałem się stosować do tych zasad. Możesz mi też odpowiedzieć na to jeśli hosting na którym jest ten serwer i ma właśnie w ofercie to i nic z tym nie zrobi to hosting łamie te prawa? I czy poniesie na przykład jakieś konsekwencje za nieprzestrzeganie regulaminu ustawionego przez Mojanga? 

Opublikowano

Oferta, jaka znajduje się w itemshopie serwera postawionego na hostingu w żaden sposób nie jest ustalana przez takowe firmy, więc w przypadku dodania oferty łamiącej zasady ustalone przez Mojang to właściciel serwera dalej jest odpowiedzialny, a nie hosting, więc nie łamie on prawa. Hosting na dobrą sprawę zarabia jedynie poprzez wynajem maszyn, na których stawiane są serwery co w żaden sposób nie łamie UELA.

Opublikowano

@topic

Serwery premium nie zostana zakmniete lecz gracze wejsc nie moga - Mojang blokuje wejscie przez te same serwery ktore sprawdzaja czy masz premium.

Serwery no-premium sa troche inaczej bo wtedy Mojang kontaktuje twoj hosting ktory poniesie kare jesli nic nie zrobi z twoim serwerem. Zazwyczaj hosting sie z toba zkontaktuje albo wylaczy serwer.

EULA zabrania sprzedawania wszystkiego w grze co pozwala graczowi byc lepszym na przyklad:

• /fly
  • kity z zbrojami (ogolnie itemkow sprzedawac nie mozna)
  • /heal

Mozna sprzedawac rzeczy typu:

• inny kolor na chat
  • bloki na glowie jako czapki
  • pety
  • efekty specjalne (Particles za graczem jak chodzi etc)

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

@Ingus Okey, dzięki za pomoc i w ogóle ale mam jeszcze jedno pytanie, bo ostatnio chodząc po serwerach prawie zawsze jest do kupna dość spora gotówka i widziałem gracza jak straszył właściciela serwera, że napisze do Mojangu i oni mu zamkną serwer jak nie zmieni tego co ma w ItemShopie, tylko nie wiem czemu oni ciągle mówią, że do Mojangu należy Minecraft, przecież MC już od dawna należy do Microsoftu, chyba, że piszą na e-maila Mojangu, który również należy do Microsoftu, czy jak? (Wybacz, jeśli mnie nie zrozumiałeś) 

@razor3254 Czyli mogę zgłosić to do hostingu? Bo tak akurat to zrozumiałem.

Opublikowano

@Ingus Okey, dzięki za pomoc i w ogóle ale mam jeszcze jedno pytanie, bo ostatnio chodząc po serwerach prawie zawsze jest do kupna dość spora gotówka i widziałem gracza jak straszył właściciela serwera, że napisze do Mojangu i oni mu zamkną serwer jak nie zmieni tego co ma w ItemShopie, tylko nie wiem czemu oni ciągle mówią, że do Mojangu należy Minecraft, przecież MC już od dawna należy do Microsoftu, chyba, że piszą na e-maila Mojangu, który również należy do Microsoftu, czy jak? (Wybacz, jeśli mnie nie zrozumiałeś) 

@razor3254 Czyli mogę zgłosić to do hostingu? Bo tak akurat to zrozumiałem.

tak. Jesli zglosisz do hostingu to powinni cos z tym zrobic.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

@razor3254 Dzięki, za pomoc, bo mam w planach znów otworzyć jakiś serwer i widziałem, że nie można kasy sprzedawać, oraz itemów, ale nie sądziłem, że nie można też sprzedawać rang, które mają kity... Myślałem, że można takie kity w rangach robić ale muszą być czysto kosmetyczne ; / 

Opublikowano

Microsoft przejął całą firmę Mojang, tak więc nazwa pozostała.

Opublikowano

@TajemnikTV A wiesz? O tym nie wiedziałem, że Microsoft przejął całą firmę Mojang, myślałem, że tylko Minecraft`a, ale dzięki za to, że mnie poinformowałeś : ) 

Microsoft nie mogl wykupic samego Minecraft'a wiec kupili caly Mojang. Jak narazie Microsoft nic nie zmienil w firmie; developerzy wciaz pracuja dla Mojangu.

EULA nie byla zmieniona przez Microsoft. Poprzednia EULA zabraniala sprzedawania czegokolwiek (Nawet monetyzowac filmikow na youtube nie wolno bylo) lecz nikt tego nie zmuszal. Jak duzo ludzi nazekalo na serwery Pay2Win to Mojang zmienil ze mozna sprzedawac tylko rzeczy kosmetyczne.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Ja mam też takie pytanie, bo eula jest dalej i każdy ma to w 4 literach, ale dla samej zasady, jakim prawem Oni zabraniają dawać np. komend, których nie stworzyli? Pluginy piszą zwykli ludzie, zwykli ludzie nie pracujący w mojangu, bądź teraz w microsowfie. To od nich powinno prędzej zależeć :D

MPC Hejter Team Leader

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...