Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Prawdopodobnie zasilacz...

awpPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Ostatnimi czasy chciałem sobie pogarć w Crysis1 Uwazam ze Crytech ma zaje...e produkcje:D 2 tyg temu kupiłem nowy komputer parametry za moment. Problem polega na tym ze w chwili odpalenia gry z komputera wydobywa się dziwny dzwięk wydaje mi sie ze to zasilacz po kilku minutach rozgrywki tak 10-20min komputer po prostu sie wylacza. Przeprowadzałem diagnostyke skonczyly mi sie juz pomysły... Napięcia 3V 5V i 12.01V czyli norma temperatury do 45stopni celcjusza 223Fahrenheita jakby ktos celcjuszow nie lubił :D  zreszta dam wam nawet ss jednego z wielu programow wyniki z  reguly sa identyczne.

A teraz co ma bestia pod maską :D :

K.Graficzna: GTX 750TI 

Procek: Intel Core i5 3.1Ghz

4 GB ramu czekam az przyjdzie ddr 3 8 gb z gwarancji.

Zasilacz CUBE MAX 600W

Windows 7 Professional 64Bitowy 

Płyta głowna ASrocka B85M

Wszystkie sterowniki aktualizowane Driver Boosterem.

Komputer jest czysty uefi ustawiony prawidłowo.

DirectX 9. Czy da sie pobrac DX 11 bez windows 8?

Dodatkowo gram na wersji 32 bitowej wersji gry to moim zdaniem NIE POWINNO BYĆ ZADNYCH PROBLEMOW.... Bawilem sie wymaganiami najnizsze najwyzsze srednie nic nie dziala dalej wydobywa sie ten dzwiek i komp zdycha... Dodam ze komp jest składak 2 lata gwarancji na wszystko i juz na starcie po zakupie pojawil sie problem. Dostalem go bez OS bo mam swojego windowsa kupionego :D I juz w trakcie instalacji windowsa pare razy spotkałem sie z blue screenem kodow byly setki rzadko sie powtarzaly po przelozeniu ramu z starego komputera a tamten ram na gwarancje oddałem i po przełozeniu ramu jest dobrze zadnych blue screenow nie ma. Dodam tez ze ten sam problem z tymi dzwiekami mialem w COD Black Ops2 (Black Ops1 dziala bez zarzutu) Ale jak zmienilem rozdzielczosc z 1920x1080 na 1024x768 problem tak jakby zniknal tylko ze gdy minimalizowałem sobie gre zeby np odczytac wiad na fejsie dzwiek powracał a po powrocie do okna gry znow wszystko ok. Po tym jak mi zdechł pierwszy raz dotknalem zasilacza był dość ciepłu przy takim sprzęcie na takiej gierce sie tak grzeje? IMPOSSIBLE! 130-150 fps wyciaga przynajmniej tyle pokazuje gra. Mi juz sie naprawde skończyły teorie może ktoś z was ma jakieś pomysły? ...

Jeśli nabazgrałem to w złym dziale to proszę o przeniesienie.

post-1007609-0-22880500-1443453798.jpg

post-1007609-0-79491100-1443453811_thumb.png

Opublikowano

Wymiana zasilacza, jeśli nadal to samo pozostaje diagnostyka reszty części. Najczęściej problemem jest płyta główna i pamięci. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wymiana zasilacza, jeśli nadal to samo pozostaje diagnostyka reszty części. Najczęściej problemem jest płyta główna i pamięci. 

Tak właśnie myślę że może jeszcze poczekam az mi te 8gb z gwarancji przyjdzie wsadze 8 gb i zobacze czy dalej tak bedzie. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...