Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z rootem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo, mój telefon: Sony Xperia C.

Ostatnio rootowałem mój telefon, nie pamiętam już czy za pomocą komputera, czy samego telefonu. Dla upewnienia pobrałem aplikacje Root Checker, aby upewnić się, czy root na pewno jest, aplikacja oznajmiła, że znajduje się on w telefonie. Pobrałem więcej Root Browser, bo chciałem zmienić treść jednego pliku (do gry case clicker). Ok, znalazłem plik, zmieniłem, zapisałem, ale jak ponownie otwieram ten sam plik, to treść jest taka sama jak przed edycją.

­

Opublikowano

Może program się zabezpiecza przed czymś takim? Spróbuj ustawić plik na tylko do odczytu.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Może program się zabezpiecza przed czymś takim? Spróbuj ustawić plik na tylko do odczytu.

Jeżeli chodzi o grę, to wiele ludzi bawiło się z rootem i im działa, robiłem to samo co na poradnikach.

Jak ustawić ten plik tylko do odczytu? 

­

Opublikowano

Jeżeli chodzi o grę, to wiele ludzi bawiło się z rootem i im działa, robiłem to samo co na poradnikach.

Jak ustawić ten plik tylko do odczytu?

Najlepiej byłoby przez PCta.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Uruchamiajac program, oczywiscie przyznales mu uprawnienia roota?

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Jezeli zrobiles roota powinieneś mieć np. SuperSu na telefonie.

Dzieki tej aplikacji możesz nadać uprawnienia root.

Przy otwarciu aplikacji, ktora roota wymaga otrzymujesz pytanie czy chcesz przyznav jej ww uprawniemia.

Pobierz ze sklepu Play SuperSU i zaktualizuj pliki binarne ( opcja jest w aplikacji).

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Jezeli zrobiles roota powinieneś mieć np. SuperSu na telefonie.

Dzieki tej aplikacji możesz nadać uprawnienia root.

Przy otwarciu aplikacji, ktora roota wymaga otrzymujesz pytanie czy chcesz przyznav jej ww uprawniemia.

Pobierz ze sklepu Play SuperSU i zaktualizuj pliki binarne ( opcja jest w aplikacji).

SuperSU mam, ale jak odpalam, to wyskakuje komunikat "Aktualizacja SU binary", kontynuuję, mam do wyboru potem Normalnie i TWRP/CWM, jak wybiorę normalnie, to jest napisane, że instalacja zakończona niepowodzeniem, jak wybiorę drugą opcję, to nic się nie dzieje. 

­

Opublikowano

A nie mozna grac na legalu a nie jakies hacki ? ;D

Co to za uciecha z gry ?

A co to wnosi do tematu?

Problem występuje ogólnie z aplikacjami wymagającymi uprawnień roota.

SuperSU mam, ale jak odpalam, to wyskakuje komunikat "Aktualizacja SU binary", kontynuuję, mam do wyboru potem Normalnie i TWRP/CWM, jak wybiorę normalnie, to jest napisane, że instalacja zakończona niepowodzeniem, jak wybiorę drugą opcję, to nic się nie dzieje. 

Odinstaluj SuperSu, i zflashuj z recovery tą paczuszkę ZIP.

https://download.chainfire.eu/696/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.46.zip

­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

A co to wnosi do tematu?

Problem występuje ogólnie z aplikacjami wymagającymi uprawnień roota.

Odinstaluj SuperSu, i zflashuj z recovery tą paczuszkę ZIP.

https://download.chainfire.eu/696/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v2.46.zip

­

Widziałem ten sposób, ale problem z recovery mode mam. Bo nic się nie dzieje, jak chcę to zrobić. 

­

Opublikowano

Z tym flashem chodzi o ten recovery mode?

Tak. Masz recovery wgrane, czy nie?

­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

nie, serio, siedziałem na tym dużo czasu i dalej nie wiem nic, serio. 

Nie ma problemu, już się tym zajmujemy.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2696987

Skoro masz roota, problemu nie będzie.

W poradniku z xda znajduje się wszystko. Rób powoli krok po kroku, i jak wgrasz CWM daj znać.

­

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

Opublikowano

Nie ma problemu, już się tym zajmujemy.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2696987

Skoro masz roota, problemu nie będzie.

W poradniku z xda znajduje się wszystko. Rób powoli krok po kroku, i jak wgrasz CWM daj znać.

­

Na której części się skupić?

W apce Root Checker mam napisane: ARIMA_SW_VERSION: 2.8.J.5.29

­

Opublikowano

Musisz wpisac w dialer ten kod: *#*#7378423#*#* i powinno Ci sie wyswietlic menu. Klikasz service info, software info. Sprawdzasz wersje S1 boot i dalej postepujesz zgodnie z punktami do Twojej wersji s1 boota.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...