Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 16 - Ustawienie taktyki drużyny

przemo450654

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Otóż rozjebawszy dzisiaj pada za 200 zeta (od xbox one ale podłączony do pc) postawiłem założyć ten temat.
Jakim cudem, inne drużyny napierają na mnie non stop, cofają się itd, nie mogę prowadzić piłki nawet 2 sekund, a jak przejmą piłkę to kontra w 4-5. Natomiast moja drużyna stoi jak nie powiem kto w lesie przy drodze.
Do tego! Fellainiemu wyznaczyłem "zostań z tyłu". Co ten cymbał robi? Ledwo cofa się do połowy. Nie mam środka pola, jedynie obrona, mijają mnie bardzo łatwo.
JAK TO NAPRAWIĆ?! -_-

6cluij.gif

Opublikowano

­Grałeś na padzie wcześniej?

Dobra gra na kontrolerze wymaga trochę czasu.

Problem występuje tylko w FUT? Ogólnie grałeś wcześniej w FIFA i na jakim jesteś poziomie (początkujący/zawodowiec itp.)?

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Mam to samo gram na padzie już 2 lata  chce normalnie zrobić akcje biegne zawodnikiem a po chwili traci kontrole nad piłką i przeciwnik mi ją odbiera , zawodnicy nie podchodzą do podania tylko sie cofają mam  tak tylko jak gram w UT np w Szybkim meczu jest ok

Opublikowano

Gram na padzie, grałem i grać będę. Padem chyba nie da się sterować 11 zawodników + jak mówię, Fellaini dostał "zostań z tyłu" a on biega do ataku jak dałn i cofa się ledwo za połowę.

6cluij.gif

Opublikowano

Dzisiaj np. gram z kumplami mecz towarzyski i moja obrona działała dobrze. Przycisk RB (pomoc kolegi z drużyny) to kolega obok od razu zryw, atak na zawodnika z piłką. W FUT biega jak ciamajda. Przycisk "podanie (s na klawiaturze, A na kontrolerze)" to mój zawodnik powinien gonić rywala, szarżować. Co robi? Biega jak debil dookoła itd.
Przed chwilą. Zatrzymałem piłkę to gościu się zatrzymał. przesunąłem się 5 metrów w lewo, to obrona trzymając podobną odległość też przesunął się idealnie o 5 metrów w idealnie tym samym czasie. Nie jest to możliwe na kontrolerze, zwłaszcza w 7 lidze.
Oni mają środek pola, jak stracą piłkę to zaraz wszyscy wracają itd, a umnie tylko linia obrony mimo iż zawodnik na ŚPD ma "ZOSTAŃ Z TYŁU", to samo PO + LO ale oni non stop biegają do przodu.
Niech mi to ktoś wytłumaczy łopatologicznie, bo kolejny pad poleci przez okno. :/

6cluij.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...