Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Towny, Stevejobs - konfiguracja wspólnego konta serwerowego

Roleplayer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

piszę tutaj z uwagi na to, że sam nie mogę nigdzie znaleźć rozwiązania pewnego problemu. Próbuje już kilka dni, przeszukuje jednocześnie najgłębsze zakamarki internetu międzynarodowego w poszukiwaniu jakiejkolwiek wskazówki, ale niestety żadnej wzmianki o tej kwestii. A oto w czym rzecz:

Zapewne jak wiecie plugin towny daje możliwość stworzenia podatków dla miast i nacji w zależności od ich wielkości. Jednak po zebraniu takiego podatku pieniądze generalnie znikają z serwera. Podobnie sprawa się ma w momencie kiedy tworzymy miasto i nację, pieniądze zabierane są z naszego konta i "wyparowują". Ja chciałbym zrobić inaczej, pieniądze które normalnie znikają, miałyby iść na "konto serwerowe" coś a'la skarbiec. Da się takie coś stworzyć na pewno gdyż nawet w configu pluginu jest wzmianka w kodzie:

closed_economy:
    # The name of the account that all money that normally disappears goes into.
    server_account: towny-server
    # Turn on/off whether all transactions that normally don't have a second party are to be done with a certain account.
    # Eg: The money taken during Daily Taxes is just removed. With this on, the amount taken would be funneled into an account.
    #     This also applies when a player collects money, like when the player is refunded money when a delayed teleport fails.
    enabled: 'false'

jednak wpisywałem tam różne rzeczy, począwszy od nazwy konta innego gracza (sprawdzając czy pieniądze które ja wydaje np za założenie miasta nie wpływają do niego), na innych zbitkach słów kończąc - wszystko kończyło się niepowodzeniem.

Podobną opcję ma plugin Stevejobs na profesję, tam też chciałbym, aby pieniądze które służyły na zakup profesji szły do tego samego wspólnego serwerowego konta co w przypadku towny. A oto jego config:

enabled_worlds: []
no_craft_item: []
replace_air_onBreak: false
per_job_permission: false
max_jobs:
  default: 2
  vip: 5
  staff: 10
economy_enabled: true
economy_account: none
currency: $
CraftingBlocks:
- '58'

również tam wpisywałem różne rzeczy, wspólne z Towny i niestety niepowodzenie.

Jest to dość istotny problem, gdyż obecnie pracuje nad projektem, który miałby naśladować realia zamkniętej ekonomii, a więc takie zniknięcie znacznych sum pieniędzy jest w tym przypadku niedopuszczalne.

Pytanie i prośba jest następująca: jak takie coś można skonfigurować? (wiem, że się da, bo widziałem już serwery, które z tego korzystają)

Dzięki z góry za każdą odpowiedź i pomoc! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...