Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wysoki ping

Nyshix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam

Mam problemy z wysokim pingiem w okolicy 130-340. Od jakiś 4 miesięcy ping mi strasznie rośnie a resety internetu/komputera nic nie dają. Nawet format już zrobiłem ale nic nie pomogło. Wzywaliśmy też techników około 5 razy ale albo nic nie chcą zrobić "bo oni grami się nie zajmują a speed testy są w normie" albo mówią ,że nie mają pojęcia co się dzieje i jest to "czarna magia". Jedyne co zrobili to złamali mi końcówkę z kabla Ethernet i jej nie wymienili.

ISP: Orange Funbox

Umowa do 80Mb/s

Posiadałem stały ping 53ms, z czasem zaczęło sięgać do 100ms, a teraz ponad 120ms.

Tutaj screeny z speed testa i z lola :

os58E5K.jpg

cCpsgXH.jpg

Liczę na waszą pomoc bo od dawna próbuję to naprawić ,ale już mam dość.

ahri.png

Sygna by Nyshix

Opublikowano

wtf, napisał że ma tez tak na csie, czyli to nie moze byc  wina riotu

to masz na wi fi? niby napisałes ze kabel rozkuwili, ale moze nadal przez wi fi lecisz, jak tak to spróbuj przestawic router na 5ghz, jak pracujesz na 2,4 i masz duzo innych urzadzen w okolicy na tej czestotliwosci to przez to mozesz miec lagi

jak przez kabel tak masz... to musi by wina orange, chyba ze wczesniej przed formatem jakis syf sciagnałes, a po formacie nie zainstalowałes sterowników

no i ostatnia mozliwość ze karta sieciowa Ci sie pierdoli, ale to mało prawdopodobne 

ae1d1005fe.png

Opublikowano

też mam w orange i pingi mi skaczą od 80 do 300 więc riot coś zwalił w patchu 5.18 przed tym patchem normalnie mogłem grać a w csie mam normalny ping a mam na wi-fi mam nadzieję że riot w końcu naprawi ten błąd 

Opublikowano

masz umowę na 80 mb a masz 26 ? i technicy mówią, że jest wszystko ok? Sam od kilku miesięcy mam z tym problem. Oszukują Cię tak jak i nas wszystkich a na dodatek riot ma problem z serwerami. Taki nasz los z tym orange.

Opublikowano

masz umowę na 80 mb a masz 26 ? i technicy mówią, że jest wszystko ok? Sam od kilku miesięcy mam z tym problem. Oszukują Cię tak jak i nas wszystkich a na dodatek riot ma problem z serwerami. Taki nasz los z tym orange.

Racja, spróbuj normalnie pograć ok godziny 20/23 xD nie da się hehe takie lagi.

qaz3pc.jpgteż was kocham <3

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

"do 80mb" nie 80mb... to różnica..., to wina twojego łącza... zmień internet :) proste my nic na twoje łącze i usługodawce nie poradzimy

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

"do 80mb" nie 80mb... to różnica..., to wina twojego łącza... zmień internet :) proste my nic na twoje łącze i usługodawce nie poradzimy

no to nawet do 80 wiesz co to jest? jak tu nawet polowy nie ma.. ja to bym dawno umowę wypowiedział jakbym miał tak jak tutaj.

Opublikowano

no to nawet do 80 wiesz co to jest? jak tu nawet polowy nie ma.. ja to bym dawno umowę wypowiedział jakbym miał tak jak tutaj.

Człowieku.... skoro w umowie jest do 80 i ją podpisałeś... to miej jedynie pretensje do siebie samego.."do" znaczy do określonej wartości..., a nie zapewniają cię że będziesz miał 50% cminimum z tego...

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Człowieku.... skoro w umowie jest do 80 i ją podpisałeś... to miej jedynie pretensje do siebie samego.."do" znaczy do określonej wartości..., a nie zapewniają cię że będziesz miał 50% cminimum z tego...

Ty wiesz wgl o czym mówisz? Czy tylko chcesz zabłysnąć w internecie ?  Jak podpisujesz jakąś umowę to równie dobrze możesz ją rozwiązać bez żadnych kosztów jeżeli usługa którą świadczy (w tym przypadku orange) zmieniła się od dnia podpisania umowy. Skoro kolega miał lepszy internet niż ten obecnie to ma takie prawo. Pomijając fakt, że zawierając umowę ma się prawo do tzw. "sprawdzenia łącza" czyli sprawdzana jest maksymalna prędkość jaką można osiągnąć. Gdy ktoś mieszka na wsi lub w jakimś mniejszym mieście i nie ma jeszcze światłowodów to normalne, że 80 mb Ci nie pójdzie. Umowa "do" jest uciążliwa ale zapewnia minimum, ale co się będę z tobą kłócił jak ty wiesz lepiej bo podpisywałeś umowę i pracowałeś w orange. Bez odbioru.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...