Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ogromny spadek FPS'ów

Lemciuu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie,

Słuchajcie mam ogromny problem od ostatniej aktualizacji CS'a. FPS'y z 300 spadły mi do 30, przez co nie ma szans płynnie i przyjemnie grać. Próbowałem już wszystkiego, reinstall z usunieciem folderu, wszystkie zmniejszone ustawienia, ustawienia parametrów startowych, próba optymalizacji w Experiencie. Nic, totalnie nic nie pomogło, dodam iż mam kartę GTX 860M, więc jak wcześniej było na FHD 250-300 a teraz jest 30 to nie problem sprzętu. Co może być problemem? Jak mogę go rozwiązać, jeśli ktoś mi na prawdę pomoże, wynagrodzę jakimś fajnym skinem. Podaje SS z ilością FPS. Jeszcze dodam taką ciekawostkę iż nie ważne czy gram na 4:3 czy na 16:9, na każdej rozdziałce jest właściwie tyle samo FPSów, nic się nie zmienia. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi. 

SS: http://imgur.com/KqfcrSY

Opublikowano

Spytaj się wróżbity Macieja, to może on Ci powie ...

xxx 

Spytaj się wróżbity Macieja, to może on Ci powie ...

NIe ten temat .

Opublikowano

Problem leży w karcie graficznej. Przegrzewa się i dochodzi do spadku fps przez zapotrzebowanie napięcia na schłodzenie jej. Możliwe też że zasilacz jest za slaby gdy obciążasz komputer zbyt mocno.

Opublikowano

Sprawdz w procesach czy CS wykorzystuje wszystkie rdzenie procesora :)

Dziwne, wykorzystuje tylko max. 4-7% procesora. Dorzucam SSa, to jest ten problem? Czemu tylko 4%? 

WmRUfHP.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...