Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer długo się włącza...

Hisagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To tak zacznę od tego, że od piątku wieczór (09-25) po naciśnięciu power wentylator od zasilacza i dodatkowy zaczyna chodzić na 100%, a od CPU nie działa wcale. Komputer nie reaguje na Reset ani na przytrzymanie POWER jedyna możliwość wyłączenia go to listwa lub zasilacz. Wczoraj rano włączyłem go i czekałem jak się uruchomi do końca zajęło mu to plus minus 5 minut. Dziś 16~ nie słyszałem nawet jak przechodził przez procedurę POST czy kiedy włącza się wentylator od CPU ten moment (od urucomienia CPU) do startu systemu to jest kilka sekund..  Jeśli ktoś może być w stanie określić co jest tego przyczyną będę wdzięczny

Moja konfiguracja to

Zasilacz: OCZ400SXS2 400W
Płyta główna: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-A75M-S2V
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Procesor: AMD A6-3500 APU

Pamięć RAM: 2x 4GB GOODRAM Gr1600D364L9A/4G
System operacyjny: Windows 8.1 Pro N 64-bit

Opublikowano

@554461402688252517908.png Panty

Co masz na myśli mówiąc zresetuj bios? Prędzej go bym mógł zaktualizować chyba to miałeś na myśli w sumie nigdy tego nie robiłem .. a co do dysku będę w domu dopiero jutro to wrzucę wyniki testów

Edit~

Bios jest najaktualniejszy

Opublikowano

Zainstaluj nowy system to się dowiesz czy to wina sprzętu czy tylko masz tak zarypany i zamulony system programami czy innymi pierdołami 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

Nie zarzucaj, że każdy zasyfia komputer .. Dopiero wieczorem mogę spróbować zrobić reinstall, ale to nie jest wina softu według mnie bo skoro potem wszystko normalnie chodzi to wniosek się nasuwa sam ..

Opublikowano

Ty nie musisz zasyfiać go , wystarczy że system sam z czasem zaczyna sam z siebie to robić czasem aktualizacje jednych sterowników źle wpływają na inne i zaczynają one przymulać zwłaszcza przy starcie. Głównie to wina sterowników do płyty głównej i chipsetu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

Nic nie było w przeciągu tygodnia zmieniane w nim nawet gry żadne nie rotowały tutaj, a sterowniki z płyty głównej są w zasadzie od początku najaktualniejsze i nic nie było też zmienianie bo nie przejdę na betę

Za jakieś pół godziny podrzucę link do imgura z zrzutami hd tune

~Edit

Ssy z HD Tune

Opublikowano

Teraz ciekawostka winna temu była bateria na płycie głównej wymiana koszt 5 złoty za taką przyjemność. Do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...