Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukiwania anime z ponadprzeciętnymi bohaterami

Chatter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukam jakiegoś animu które ma op'a z ponadprzeciętnymi zdolnościami, coś jak ten Kirito z ssao (nie żeby ten s**t mi się podobał czy coś), taki tajemniczy, może być schemat jakiejś walki z korporacją, najlepiej jakby bohater był tajemniczy i posługiwał się jakimś mieczem lub inną bronią białą.

Opublikowano

Szukam jakiegoś animu które ma op'a z ponadprzeciętnymi zdolnościami, coś jak ten Kirito z ssao (nie żeby ten s**t mi się podobał czy coś), taki tajemniczy, może być schemat jakiejś walki z korporacją, najlepiej jakby bohater był tajemniczy i posługiwał się jakimś mieczem lub inną bronią białą.

Grisaia no kajitsu, Phantom, Darker than black (chyba)

gfgdf

Opublikowano

Grisaia no kajitsu, Phantom, Darker than black (chyba)

Phantom - nie mogę znaleźć, jest kilka z tym słowem w tle.

Grisaia - z tego co widzę to nie jest jakiś shounen czy thriller/akcja tylko harem, romans itd.

Darker than black - obczaję.

Jakieś inne propozycje? 

Opublikowano

Grisaia - z tego co widzę to nie jest jakiś shounen czy thriller/akcja tylko harem, romans itd.

Jakieś inne propozycje? 

Chodziło mu chyba o phantom requiem for the phantom. Zgadzałoby się, po pewnym czasie główny bohater jest niepokonany. Polecam to anime, zwlaszcza jak lubisz wątki mafijne. Sam dalem ocene 9/10.

Polecam jeszcze Code geass. Główny bohater jest silny jesli chodzi o inteligencje (jeśli moge tak w ogóle napisać, bo brzmi c*****o, silny jesli chodzi inteligencje xD ale wymyslilem), nie o walkę fizyczną. Dzieki temu fajnie śledzi się historie z jego perspektywy, jego plany, motywy, chęci, cele. Świetne anime.

Code Geass - ponadprzeciętna inteligencja + moc

rozkazywanie innym co mają robić

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Death Note - inteligencja

Zankyou no Terror - inteligencja 

No Game No Life - inteligencja

Nanatsu no Taizai - tutaj to prawie każdy OP. Dużo epickich pojedynków. Tak się witają przyjaciele - (mały spoiler):  

Overlord - (obecny sezon) dobry średniak. Główny bohater OP

Ansatsu Kyoushitsu - ten śmieszny kosmita xD

Elfen Lied - Lucy tnie wszystkich jak leci

Hataraku Maou-sama - tutaj zbytnio dużo walk nie ma.

.... może jeszcze ... Needless ? Specyficzna kreska, post-apokaliptyczne, dużo widowiskowych walk, ecchi.

To Ty obejrzałeś Code Geass? :O

6108514433687761429644.png

Opublikowano

Psycho-Pass

Texhnolyze

FMA: Brotherhood

Bounen no Xam'd

Fate/Zero

Kara no Kyoukai

Kill la Kill

Kiseijuu

Toaru Majutsu no Index

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Code Geass - ponadprzeciętna inteligencja + moc

rozkazywanie innym co mają robić

Fullmetal Alchemist: Brotherhood

Death Note - inteligencja
Zankyou no Terror - inteligencja 
No Game No Life - inteligencja

Nanatsu no Taizai - tutaj to prawie każdy OP. Dużo epickich pojedynków. Tak się witają przyjaciele - (mały spoiler):  https://www.youtube.com/watch?v=MNxsKy5-gPI
Overlord - (obecny sezon) dobry średniak. Główny bohater OP
Ansatsu Kyoushitsu - ten śmieszny kosmita xD
Elfen Lied - Lucy tnie wszystkich jak leci
Hataraku Maou-sama - tutaj zbytnio dużo walk nie ma.

.... może jeszcze ... Needless ? Specyficzna kreska, post-apokaliptyczne, dużo widowiskowych walk, ecchi.
Opublikowano

Jakieś inne propozycje? 

Grisaia ma harem, owszem, jednak bohater to chyba najbardziej kozacki "madafaka" jakiego widziałem w anime. Również polecam serie Grisaia, ponieważ jest warta obejrzenia i polecenia. Zwłaszcza przedostatni odcinek drugiego sezonu rozwalił system. W tym anime znajdziesz wszystko. Gwałty, morderstwa, kazirodztwo, kanibalizm, romans, harem, szkolne życie, wojsko, akcję, dramat, psychologiczne itd.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...