Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy pójdzie mi GTA V ?

Hubciu001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam takie pytanie czy pójdzie mi GTA V na jakich ustawieniach i ilu fps. Mój sprzęt :

AMD Athlon 640 x4 3.0

4GB Ram DDR3

Radeon HD 7770 1GB DDR5

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Mało ramu, uruchomić się uruchomi, ale jak płynnie, to patrz na benchmarki ew. pytaj Boga.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Mało ramu, uruchomić się uruchomi, ale jak płynnie, to patrz na benchmarki ew. pytaj Boga.

Jakbym dołożył do 6/8 GB ramu to by poszło płynniej  ?

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

RAM tutaj nie bedzie przyczyną, lecz karta graficzna bardziej, o AMD tez moze miec spadki klatek, także roznie moze być

Opublikowano

RAM tutaj nie bedzie przyczyną, lecz karta graficzna bardziej, o AMD tez moze miec spadki klatek, także roznie moze być

Nie gadaj głupot. HD7770 poradzi sobie z gta5.

Dołóż 4gb ramu i podkręć procek.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Nie gadaj głupot. HD7770 poradzi sobie z gta5.

Dołóż 4gb ramu i podkręć procek.

Czyli na 8gb zmienić ram. Z tym że mam 2x2GB a płyta główna troszke starsza więc musiałbym wymienić na 2x4GB

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Czyli na 8gb zmienić ram. Z tym że mam 2x2GB a płyta główna troszke starsza więc musiałbym wymienić na 2x4GB

Najlepiej by było gdybyś wymienił na i3 2100 i h61m. 

Chyba, że chcesz zostać przy tym athlonie. Podaj model płyty.

Opublikowano

Na telefonie siedze więc potem edytuje ale płyta obsługuje Phenom II X6 wiec moze na niego zamienić ew. w nie dalekiej przyszłości.

@Edit

Gigabyte ga-m68m-s2p - mój model płyty głównej

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Na telefonie siedze więc potem edytuje ale płyta obsługuje Phenom II X6 wiec moze na niego zamienić ew. w nie dalekiej przyszłości.

@Edit

Gigabyte ga-m68m-s2p - mój model płyty głównej

Miałbyś jakiś budżet na wymianę części czy nie za bardzo?

OC na tym nie zrobisz.

Opublikowano

A wiesz może co to keylogger i do czego służy ? Bo chyba nie wiesz do końca co wysłałeś

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Nie rób jaj kolego. ;) Przy tej grafice można wyciągnąć ze spokojem średnie + trochę wysokie. Miałem ją tyle czasu, że z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że do słabych nie należy. Jedyne co może ograniczać gta to procesor, który jest dobry, ale nie bardzo dobry. ;) Zamieniłbym go na jakąś i5 3 generacji ew. dozbieraj i kup coś mocnego 4 generacji z odblokowanym mnożnikiem. ;) 

Opublikowano

Nie rób jaj kolego. ;) Przy tej grafice można wyciągnąć ze spokojem średnie + trochę wysokie. Miałem ją tyle czasu, że z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że do słabych nie należy. Jedyne co może ograniczać gta to procesor, który jest dobry, ale nie bardzo dobry. ;) Zamieniłbym go na jakąś i5 3 generacji ew. dozbieraj i kup coś mocnego 4 generacji z odblokowanym mnożnikiem. ;)

Pchanie się w ivy nie ma sensu. Albo używana sandy albo nowy haswell/skylake.

Budżet nie za bardzo na tę chwile. A co by sie przydało wymienić ?

Procesor i płytę główną.

Opublikowano

Pchanie się w ivy nie ma sensu. Albo używana sandy albo nowy haswell/skylake.

Myślę, że nie każdy ma kasy jak lodu i kupuję procesor dwa razy droższy od komputera.

Opublikowano

GTA V ma to do siebie, ze jest całkiem nieźle zoptymalizowane. Osobiście udało mi się tę grę odpalić na komputerze z 2 GB ramu, dwurdzeniowym procesorem i grafiką 1 GB. Na low grać się dało, choć nie było to komfortowe doświadczenie. Z twoim komputerem raczej nie ma się o co martwić, bo płynna gra na najniższych ustawieniach nie powinna być problemem.

who cares?

Opublikowano

Jutro zainstaluje win 7 64 bit na drugim dysku to pobiore GTA bo narazie korzystam z 32 bit

LIKE

LIKE

LIKE

Opublikowano

Najlepiej by było gdybyś wymienił na i3 2100 i h61m. 

Chyba, że chcesz zostać przy tym athlonie. Podaj model płyty.

nie gadaj.

Moj kolega ma 8GB ramu i3 3.2 ghz i radeona  7770 hd i na 15 fpsach gra.

bardziej bym myślał nad kartą graficzną.

na core duo też grałem na 25 fpsach z 750ti.

Opublikowano

nie gadaj.

Moj kolega ma 8GB ramu i3 3.2 ghz i radeona  7770 hd i na 15 fpsach gra.

bardziej bym myślał nad kartą graficzną.

na core duo też grałem na 25 fpsach z 750ti.

Tia.. jasne..

Sam ostatnio miałem przyjemność grania na HD7790 i i3 2120 płynnie na średnich ustawieniach z wysokimi teksturami i cieniami. W trawie już powoli karta nie dawała rady, ale gra po zmniejszeniu detali była wystarczająco płynna, nawet po za miastem.

i3 jest wystarczające do GTA5, tak samo jak HD7770. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...