Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Strona dla twojego serwera - statystyki top 10

Marosking

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich czytelników owego tematu!

Stworzyłem dla was bardzo prostą stronę, która wyświetla TOP 10 graczy i gildii pod plugin FunnyGuilds.

Strona jest bardzo prosta, dla własnego użytku. Będzie ona co jakiś czas aktualizowana i dodam kilka rzeczy, które wypisze po niżej.

Ogólnie chciałem stworzyć bardzo prostą stronę dla swojego serwera, ale nic z tego nie było, dlatego udostępniam.

Prowizoryczny wygląd strony.

stronapng_shrwwpe.png

Do zrobienia:

- Stworzenie sklepu.

- Przeglądanie osobistego 'profilu' gracz.

- Zmiana wyglądy na bardziej atrakcyjniejszy.

- ...

Ogólnie to tyle i życzę miłego korzystania z bardzo prostego skryptu :).

INSTRUKCJA INSTALACJI:

1. Pierwszym krokiem, aby strona poprawnie wyświetlała ranking graczy oraz gildii należy skonfigurować połączenie z bazą danych.

Aby to zrobić wchodzimy w pobraną stronę, następnie do folderu inc i otwieramy plik 'connection.php'.

Zmieniamy, dane na własne, aby połączyć się z bazą.

mysqlcfgp_shrwwxw.png

Od teraz nasza strona będzie działała poprawnie!

Link download:

http://speedy.sh/75w3k/Strona.zip

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/dd887338a2fec585cdcc94f64f0ee762d91f315e5c75a87d0d022b5d2b218e1a/analysis/1443543492/

P.S. Używamy skryptu query by: https://twitter.com/Spravil

https://github.com/FunnyItsElmo/PHP-Minecraft-Server-Status-Query

Opublikowano

Może dodaj też config.php w którym osoba będzie mogła zmienić opis strony, ikonę strony, standardową czcionkę,  itp.

Mógłbyś wyśrodkować liczbę graczy online na serwerze...
A co do top 10 to gdy liczba graczy jest mniejsza niż 10 to zrób coś takiego, że zachowujesz równe odstępy między rekordami, ale zmniejszasz tabele. Rozumiesz o co chodzi? To tyle.

Opublikowano

Może dodaj też config.php w którym osoba będzie mogła zmienić opis strony, ikonę strony, standardową czcionkę,  itp.

Mógłbyś wyśrodkować liczbę graczy online na serwerze...

A co do top 10 to gdy liczba graczy jest mniejsza niż 10 to zrób coś takiego, że zachowujesz równe odstępy między rekordami, ale zmniejszasz tabele. Rozumiesz o co chodzi? To tyle.

Tak rozumiem :). Postaram się to naprawić w kolejnej wersji, pracuje ogólnie nad nią i dodam całkiem inny wygląd ;).

Opublikowano

Wyglada fajnie wypróbuje pozniej :), dodaj skan zeby sie nie czepiali xD SZYBKO :#, rozwijaj czkam jeszcze na top online i pobieranie czatu z gry :)xD

<p><span style="color:#ff0000;">//</span></p>

Opublikowano

Chciałem przetestować stronę, ale status wykrywa, że mój serwer jest offline, na listach serwerów domena z hostingu nie działała, ale IP numeryczne już tak, a tutaj wgl nie wykrywa. Serwer stoi na hostingu pukawka.pl.

baner2.png

Opublikowano

Czesc :)

Mozesz dodac jakies ss'y ? ;)

Bede wdzieczny .

" Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko te z których za szybko rezygnujemy "

Opublikowano

­
Co do strony jest słaba, nie lepiej było użyć PDO niż starego mysql_ ?

Chciałem przetestować stronę, ale status wykrywa, że mój serwer jest offline, na listach serwerów domena z hostingu nie działała, ale IP numeryczne już tak, a tutaj wgl nie wykrywa. Serwer stoi na hostingu pukawka.pl.

Musisz zmienić w index.php na:

$response = $status->getStatus('Twoje IP najlepiej IPv4');
Opublikowano

Czesc :)

Mozesz dodac jakies ss'y ? ;)

Bede wdzieczny .

Jest w spoilerze :), ogólnie pracuję nad nową wersją i pokaże się może już jutro :).

Mi się podoba strona, daje plus :D

Pracuje nad nową wersją, jutro może będzie dostępna :).

­

Co do strony jest słaba, nie lepiej było użyć PDO niż starego mysql_ ?

Musisz zmienić w index.php na:

$response = $status->getStatus('Twoje IP najlepiej IPv4');

Jutro prawdopodobnie będzie nowa wersja i postaram się 'upiększyć' stronę :).

Opublikowano

Wygląd strony został zmieniony na bardziej atrakcyjniejszy! Zapraszam do oceny! Kolejny update zostanie dodany już niebawem (dodam sms-shop i parę innych bajerów).

P.S. Grafikiem wyśmienitym nie jestem!

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...