Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sagem Fast 2704 - zrywane połączenie

dudu98PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam problem. Posiadam router Sagem sagem fast 2704 i mam go połączonego kablem z komputerem ... Po włączeniu kompa 5 dioda świeci sie normalnie która informuje o tym że jest połączenie ale po jakimś czasie gaśnie np gdy zaczynam grac czy dłużej używam internetu. Reset routera nie  pomaga dopiero po zresetowaniu komputera wszystko wraca do normy ;-( Dodam że na telefonie który łaczy się przez Wi Fi wszystko działa jak najbardziej poprawnie. Modem nowy. Czym to może być spowodowane ? Uszkodzony kabel od routera czy może wejście z tyłu kompa. Opłaca się je wymieniac czy lepiej kupic taką przejściówkę na USB  ?

Jak zły dział to sorry ale nwm gdzie to wrzucić :P

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

Opublikowano

Wejdź w 'ustawienia zaawansowane > dsl' i zaznacz/włącz 'bitswap' i 'sra'. Przetestuj. 

Ogulnie ten router jest naprawdę do dupy i to u niego normalne, nie jest dostosowany do polskich standardów tylko niemieckich, pozbądź się gniota i kup coś naprawdę lepszego bez napisu Sagem 

Wejdź w Statystyki -> xDSL i sprawdź wartości SNR 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

Dostałem za darmo z orange xD 

Margines SNR (1 dB): 6.1 5.8

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Opublikowano

Straszne! Optymalny powinien być w granicach 10-20 dB a tobie wychodzi poniżej normy działania 

6dB – duże zakłócenia (spore problemy z synchronizacją)
 6dB – 10dB - mogą występować problemy z synchronizacją modemu
 10dB do 20dB - dobra siła sygnału, nie powinno być żadnych problemów
 20dB – 30dB – bardzo dobra linia
 < 30dB – idealna linia 

Niestety wina lini i samego routera, możesz pobawić sie co najwyżej opcjami albo poszukać sobie na forum Orange rozwiązania problemu 

Opublikowano

@ Ktosiu Czyli wejście z tyłu kompa jest ok ? Bo warto wspomniec że jak piorun jebną to coś błysneło i taki dźwięk był 

Opublikowano

Raczej wszystko inne masz w porządku, przekonał byś się dopiero jakbyś zmienił ten router na dowolny inny 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...