Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 16 - Optymalizacja komputera

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Z góry mówię, że wiem o istnieniu tematu o wymaganiach fify 16, ale chciałbym bardziej rozbudować swoje pytania itp :)

Chciałbym się dowiedzieć co muszę poprawić w moim sprzęcie tak aby po kupnie FIFY 16 i graniu w UT nie zawieść się ciągłymi lagami i ścinkami.

Opis sprzętu;

Procesor AMD Phenom IIX4 965 3,42 GHz

RAM 4GB

64 bitowy system

Karta graficzna ASUS EAH6770 Series, całkowita dostępna pamięć 2815 mb, dedykowana wideo 1024,udostępniona pamięć systemowa 1791 mb, nie wiem, która jest najważniejsza więc podaję wszystko

Komputer stacjonarny, rozdzielczość 1366x768 (zalecana)

Myślę, że podałem wszystko to teraz przejdźmy do sedna, co polepszyć do normalnej gry, ile będzie to kosztowało i czy w ogóle jest sens polepszać tą maszynę i może FIFA 16 będzie chodziła bez lagów w co osobiście wątpię. Wszystkie odpowiedzi, które będą zawierały treściwą zawartość nagradzam lajkami ;)

Opublikowano

Najlepiej podaj budżet. Napisz również jaki masz zasilacz (moc i marka) i czy interesują cię używane części.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Najlepiej podaj budżet. Napisz również jaki masz zasilacz (moc i marka) i czy interesują cię używane części.

Dane zasilacza

Tacens,

RADIX V-450, z tyłu komputera była naklejka 230 V ac only, choć nie wiem czy należy ona do zasilacza ?

Części nowe, budżet jak najmniejszy, po prostu ma działać fifa 16 ;)

Opublikowano

Jeszcze podaj model płyty głównej. 

Jedyne co tu widzę z nowych części na mniejszym budżecie to nowy zasilacz Antec VP500 + R7 360 + 4gb ramu

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Przy modelu płyty głównej jest napisane '' to be filed by O.E.M ''

W takim ukladzie zdejmij panel boczny w obudowie i przeczytaj model plyty.

Opublikowano

Model to GH22NS90, tak mi się przynajmniej zdaję,  bo nic innego nie mogłem znaleźć

To nagrywarka, nie płyta..

ASUS-AMD-A85X-Pro.jpg

W spoilerze masz obrazek, który przestawia płytę główną(oczywiście, nie twoja)

Poszukaj gdzieś na niej modelu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...