Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Office vs Keynote, Pages itd.

KrzywyJP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Czy Office jest zauważalnie bardziej funkcjonalny od alternatyw od Apple (Keynote, pages, numbers itd.) dla przeciętnego Kowalskiego? Opłaca się inwestować w programy biurowe Microsoftu, mając na uwadze głównie szkołę?

Opublikowano

Zależy do czego będziesz używał. Nie wiem jak się ma Pages do Worda, ale Numbers to w porównaniu z Excelem zabawka. W pracy liczy się tylko Excel, ale nawet jak wybierzesz teraz Numbers (który póki co powinien Ci spokojnie wystarczyć) to Excela zdążysz się jeszcze nauczyć.

Ps

No chyba, że ta gimbaza w profilu to zmyłka i zaraz lecisz na studia;)

Chcesz precyzyjnej i zrozumiałej odpowiedzi? - Zadaj precyzyjne i zrozumiałe pytanie. Nie przyjmuję zleceń.
Nie odpowiadam na priv na pytania, które można zadać na forum. Chcesz mojej pomocy - oznacz mnie w poście =>  @"Hans Kloss PL" 

Opublikowano

Zależy do czego będziesz używał. Nie wiem jak się ma Pages do Worda, ale Numbers to w porównaniu z Excelem zabawka. W pracy liczy się tylko Excel, ale nawet jak wybierzesz teraz Numbers (który póki co powinien Ci spokojnie wystarczyć) to Excela zdążysz się jeszcze nauczyć.

Ps

No chyba, że ta gimbaza w profilu to zmyłka i zaraz lecisz na studia;)

Nauczycieli mam bardzo wymagających. Prezentacja, arkusz, dokument tekstowy muszą być w odpowiednim rozszerzeniu - oczywiście wszystko pod Office. Do tego jakieś chujemuje, żeby wszystko było jak najbardziej profesjonalne. Dlatego zależy mi na jak największej funkcjonalności. Oczywistym jest, ze programy Apple, pod tym względem, ustępują, ale czy o tyle, ze warto zapłacić za Office? Zależy mi wyłącznie na prezentacjach, dokumentach tekstowych i arkuszach.

Z excela umiem korzystać. Miałem Office 2k7, który, moim zdaniem, jest gorszy od Apple, stąd mój dylemat. Inaczej już dawno wykupiłbym subskrypcję.

I nie, nie jestem w gimbie xD

Opublikowano

Powszechnie używa się office 2007 lub 2010. Teraz wszedł Office 2016 który jest ciekawy i prosty w użyciu, dla ucznia zupełnie wystarczy.

Ja jestem już w klasie maturalnej liceum informatycznego i ja prawię co 2 dni używam mojego office :) Co do pracy domowej, testu, dokumentów itp.

Aktualnie mam wersję z 2013 roku ale w listopadzie kupuje wersję 2016.

Wersja od apple też nie jest zła, miałem okazję na niej pracować miesiąc ale zdecydowanie wolę office.

Może dlatego że przyzwyczaiłem się do office o.O

Opublikowano

kup sobie Offica 365 personal na rok - około 100 zł, możliwość instalacji na 1 kompie, tablecie i telefonie, 1TB w chmurze czy tam bez limitu teraz jest

zawsze aktualna wersja offica (na macu to chyba 2015)

polecam ten pakiet, bo tak i jest tani 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

kup sobie Offica 365 personal na rok - około 100 zł, możliwość instalacji na 1 kompie, tablecie i telefonie, 1TB w chmurze czy tam bez limitu teraz jest

zawsze aktualna wersja offica (na macu to chyba 2015)

polecam ten pakiet, bo tak i jest tani 

Ale jak się on ma do programów Apple? Bo ile kosztuje itp. wiem, jaki pakiet też. Chodzi mi tylko o porównanie. Na osx nie ma żadnych preview najnowszej wersji Office, stąd ten temat. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...