Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Lenovo G50-80 grafika dedykowana a integra

piotrekkkkkk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć :)

Mam lenovo g50-80 z AMD R5 330M 2gb, który ma też zintegrowanego intela 5500. Co prawda gry takie jak crysis 2 maxium edition (bez dodatków) czy Aion chodzą na najwyższych ustawieniach (Crysis na Extreme czasem się przytnie ale na ultra śmiaga aż miło, a Aion na High Quality przy +/- 20 osobach ma 25+ fps, faktem jest, że jest to startowa mapa ale na przykładzie kompa widzę, że to właśnie ilość ludzi w danym miejscu ma wpływ na ilość fps) ale nie jestem do końca przekonany czy wtedy pracuje integra czy dedyk. Przy Crysis CCC pokazuje, że działa na radeonie ale jakoś mnie to nie przekonuje. Są może jakieś inne sposoby żeby to sprawdzić?

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

Cześć :)

Mam lenovo g50-80 z AMD R5 330M 2gb, który ma też zintegrowanego intela 5500. Co prawda gry takie jak crysis 2 maxium edition (bez dodatków) czy Aion chodzą na najwyższych ustawieniach (Crysis na Extreme czasem się przytnie ale na ultra śmiaga aż miło, a Aion na High Quality przy +/- 20 osobach ma 25+ fps, faktem jest, że jest to startowa mapa ale na przykładzie kompa widzę, że to właśnie ilość ludzi w danym miejscu ma wpływ na ilość fps) ale nie jestem do końca przekonany czy wtedy pracuje integra czy dedyk. Przy Crysis CCC pokazuje, że działa na radeonie ale jakoś mnie to nie przekonuje. Są może jakieś inne sposoby żeby to sprawdzić?

A czego oczekujesz po padłowatym APU ?

416231423689480320491.png

Opublikowano

­@ZachowaniePodłe

Geniuszu skoro ma zintegrowaną Intel 5500 to to nie jest APU.

Nie doszukuj się problemów, bo Aion w miejscach gdzie jest dużo ludzi zawsze tnie, bo potrzebuje ogromnej mocy procesora i nie ma na to wpływu grafika.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

Ten Radeon  jest dedykiem niskiej klasy, nie ma co liczyć na lepsze wartości w Aionie przez wymagające engine gry.  Mam to samo na lepszych grafikach to jak ci napisano wyżej wina procesora a nie grafiki, po zmianie procesora z i3/i5 ( testowałem na obydwu procesorach w Lenovo ) na i7 problem znikł całkowicie, grafika na spoko wyciąga płynnie 30-40 klatek w maksymalnych ustawieniach Full HD przy dużych tłumach nawet w mieście albo w czasie walk przy włączonym pokazywaniu wszystkich ruchów i skili, przestaje tez przycinać i frezować.

Polecam tez ci zredukować wygląd postaci i część opcji np deszcz, mgłę, sklie postaci , tekstury terenu na minimum. Po zmianie o wiele lepiej i płynniej się gra bez niepotrzebnych dodatków, podobne efekty daje redukcja w Aionie i Cabalu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...