Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Instalcja Origin na Ubuntu

LinuxCoders

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej na Wine , wszystko tez i w nim pisze 

Za bardzo nie pomogłeś Wine oraz PlayOnLinux od dawna próbowałem i błąd wyskakuję :)

Something went wrong during the installation. Please reinstall Origin.

tumblr_nmo4nb4PxQ1r8m9e8o1_250.gif

Opublikowano

To szukaj rozwiązań na forach linuxa, instalowałem orgina i działał bez problemu ze starszymi grami. Z tego co pamiętam można instalowac tylko w wersji 32 bitowej  

Tutoriale jak instalować i co jest wymagane dla konkretnej gry  są dostępne na necie , wystarczy poszukać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=26175

Tu masz instrukcje jak zainstalować, jednak mimo wszystko bywają problemy(co któryś update wszystko pada). Origin nigdy nie współpracowal dobrze z Linuksem. Jeśli chcesz pograć w BF 3 lub 4, to niestety muszę cię rozczarować - nie zadziała(sam spędziłem kilka dni nad tym). Przy wielu innych grach również często są problemy.

Jedynie Steam i GOG dosyć dobrze działają na Linuksie.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=26175

Tu masz instrukcje jak zainstalować, jednak mimo wszystko bywają problemy(co któryś update wszystko pada). Origin nigdy nie współpracowal dobrze z Linuksem. Jeśli chcesz pograć w BF 3 lub 4, to niestety muszę cię rozczarować - nie zadziała(sam spędziłem kilka dni nad tym). Przy wielu innych grach również często są problemy.

Jedynie Steam i GOG dosyć dobrze działają na Linuksie.

O takie odpowiedzi mi chodziło a nie taki spam jak robił

Ktosiu poprostu sobie nabija posty ;)

Jak zadziała masz limity like (y)

tumblr_nmo4nb4PxQ1r8m9e8o1_250.gif

Opublikowano

Arkzyw, Orgin nie robi żadnych problemów z gram jeśli się ma pojęcie co doinstalować i jak skonfigurować SWÓJ komputer, działa każda gra z biblioteki Orgina. 

Niestety to nie jest windows gdzie wszyscy mają to samo, tutaj chcąc pograć trzeba zacząć myśleć a nie pisać posty typu dlaczego nie działa i rozwiążcie mi problem.  Mi dziś zajęło tylko samo 4 h uruchomienie BF4 na Ubuntu na podstawie kilku tutoriali z youtuba a on chce mieć rozwiązanie od razu. Wystarczył poczytać logi z błędami i doinstalować biblioteki, pathować bibliotekę itp pierdoły które są ogólnie dostępne i każdy sam dla swojego systemu musi to poszukać, chyba od tego ma się Google. 

Z nicku użytkownika wynika że czuje się zaawansowanym użytkownikiem linuxa który kompletnie nie ma pojęcia o systemie, a już tym bardziej o podstawowej zasadzie sprawdzania logów które daje nie działająca aplikacja bo tam wszystko pisze co jest problemem w działaniu.   

Opublikowano

Piszę ze swojego doświadczenia z tymi aplikacjami, chociaż muszę przyznać, że ostatnio próbowałem Origin i BF4 w zeszłym roku. Wine w ostatnim czasie się bardzo dynamicznie rozwija, więc jeśli moje informacje są nieaktualne, to pardon.

Czasami zapominam, jak ten czas leci....

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Nie tylko ty zapominasz, nie udało mi się kompletnie pod Debianem, mimo że wcześniej instalował się, to samo było z nowszymi dystrybucjami. 

Nie można bezproblemowo zainstalować i pograć jeśli się samemu nie przeczyta i zapozna z informacjami na stronie play4linux by poszukać błędów u siebie, jak wiadomo nie ma uniwersalnego rozwiązania jeśli chodzi o programy i gry pod linuxem 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...