Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

bluss^ serwer/ ludzie /zmiany

MISIEK2324

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka , dawno nie grałem w aiona . Ciekaw jestem jaki teraz serwer warto wybrać (global ^>0 ) . Jacy ludzie tam grają ? I jak zostały pozmieniane postacie ?

1.Warto wracać na Barusa ? Ciekaw jestem jaka jest atmosfera , jacy ludzie grają .

2.Jaki serwer polecacie ?

3.Jak zostały zmienione postacie przez ostatnie aktualizacje ?

4.Jeśli masz gildię która dopiero zaczyna lub szuka początkujących to wal na PW MPC .

Opublikowano

­

Siemka , dawno nie grałem w aiona . Ciekaw jestem jaki teraz serwer warto wybrać (global ^>0 ) . Jacy ludzie tam grają ? I jak zostały pozmieniane postacie ?

1.Warto wracać na Barusa ? Ciekaw jestem jaka jest atmosfera , jacy ludzie grają .

2.Jaki serwer polecacie ?

3.Jak zostały zmienione postacie przez ostatnie aktualizacje ?

4.Jeśli masz gildię która dopiero zaczyna lub szuka początkujących to wal na PW MPC .

1. Warto, jest tam nadal sporo ludzi. Skąd mam wiedzieć jacy grają tam ludzie? Mam ich wszystkich zapytać? :D

2. Barus!

3. 30 września wychodzi wersja 4.8 i niektóre skille zostają usunięte, ale dodają nowe.

Opublikowano

Na wszystkich serwerach jest przewaga Elyosów. Informację taką potwierdziła Celes w Informacja FAQ - Łączenie serwerów o balansie frakcji. Konkretnych statystyk nigdzie nie ma ale większość serwerów pomimo przewagi w ilości graczy po stronie Ely jest w rzeczywistości kontrolowana przez Asmo bo lepiej ogarniają. Przykładem jest np. Nexus gdzie strona Ely składa się z trzech warstw: "bezmyślnego tłumu", pojedynczych jednostek jakoś ogarniających ale nie robiących z siebie nie wiadomo kogo i ścisła topka trzymająca się jednego dużego kółka wzajemnej adoracji pełnego debili, ludzi na "dopalaczach" i hipokrytów. Z drugiej strony są też serwery zdominowane przez Ely pod każdym względem. Jak Telemachus gdzie Asmo są bardziej legendami niż faktyczną frakcją.

Odnośnie ilości osób to wchodzisz na http://aioninfo.com/online/i przyjmujesz, ze 100% to 5500 ludzi (jeśli dobrze pamiętam informacje zanim rzeczywistą ilość ludzi zamienili na %). Oznacza to, że przy pokazywanych powiedzmy 30% masz rzeczywiście online 1650 ludzi z czego ponad 20% to boty wszelkiego rodzaju, 50% afczy/farmi instancje/crafci, a reszta jakoś się udziela na PvP. Jest to oczywiście moje podsumowanie będące wynikiem obserwacji na Nexusie jak jeszcze grałem rok temu, a nie rzeczywiste liczby podane przez FailForge. Ale tak mniej więcej by to wychodziło w liczbach.

Opublikowano

Ok , dzięki za pomoc ;p . Zagram na Barusie w Ely , jeszcze nie wiem jaka postać  ;c . Mi do przyjemnej rozgrywki wystarczy ogarnięta i aktywna  gildia  z ts 3  :)

Opublikowano

Mi do przyjemnej rozgrywki wystarczy ogarnięta i aktywna  gildia  z ts 3  :)

Nie chcę wsadzać wszystkich do jednego wora, ale gram po stronie Ely koło roku i jedyne co mogę Ci powiedzieć to - nie rób tej głupoty którą ja zrobiłem. Na Barusie ogarnięci to są Asmo, po nich widać, że umią grać zespołowo ( zwłaszcza widać to na garnizonach ).

Opublikowano

­

Nie chcę wsadzać wszystkich do jednego wora, ale gram po stronie Ely koło roku i jedyne co mogę Ci powiedzieć to - nie rób tej głupoty którą ja zrobiłem. Na Barusie ogarnięci to są Asmo, po nich widać, że umią grać zespołowo ( zwłaszcza widać to na garnizonach ).

Bo asmo jest bardzo mało i muszą sobie jakoś radzić. Tej gry zespołowo jakoś nie widać na siege. Ostatnio całą noc była drama z powodu tego że nie potrafili się dogadać na jaką twierdze lecieć :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@Sinlay nie przesadzajmy z tym "bardzo mało" jeśli chodzi o Asmo na Barusie. :) Jest ich dosyć sporo, chociaż oczywiście Elyosów więcej.

Ja również odnoszę wrażenie, że Asmo są bardziej "ogarnięci", ale może ze względu na to, że od początku grałam po stronie Ely i nie miałam okazji na własnej skórze przekonać się, jak wygląda atmosfera po drugiej stronie. Zdołałam jedynie zauważyć, że zarówno Ely, jak i Asmo, biegają w grupkach i jeśli chcą, to potrafią się zgrać, ale bardzo często Elyosom się nie chce, bo wolą dodatkowo porywalizować między sobą.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

­Zauważyłem że większość nowych graczy wybiera elyosów. Pewnie ze względu na bielszy kolor skóry, brak ogonów i pazurów, bardziej słoneczne mapy, albo ze względu na charakter :D Pewnie dlatego zmieniają całą historie gry od podstaw, żeby wyrównać frakcje -.-

Opublikowano

Ludzie z reguły wolą być po "jasnej stronie mocy". Lepiej im się to po prostu kojarzy.

Ta ewolucja Asmodian jest dosyć ciekawa, chociaż być może w pewnym stopniu Asmodea i jej mieszkańcy stracą swój mroczny urok.

Mam nadzieję, że kolor skóry i brak ogonów to jedyne zmiany u Asmodian i ich ciemny, mroczny styl pozostanie niezmieniony. ;)

W przeciwnym razie nic nie odróżniałoby ich od Elyosów.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...