Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak rozbudować?

DraGTS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam dość spoko kompa lecz lepsze gry jak np. fifa15 (full detale) lub gta V (średnie detale) już mi lekko ścina widać wyraźne spadki fps i takie pytanko co zmienić co kupić do takiego kompa :

Procek : AMD Phenom x4 B55 3.30 ghz

Ram : 4GB ddr3

Grafika : AMD Radeon 6570

Płyta : Asus motherboard m5a78l-m lx-3

Dysk - Jakiś tani syf 250 gb >.< 

Zasilacz - 500W

Nie chcę nie wiadomo jak go ulepszać tylko co ewentualnie można zmienić budżet do 1k ;) 

Opublikowano

Dysk to tak serio nas nie interere, chyba ze chcesz jakis nowy to napisz, podaj dokladny model zasilacza, procesor w sumie ogarnie, zostawimy go.

Dokup 4gb ramu (tak zebys lacznie mial 8gb) reszte na karte graficzna (i zasilacz jesli twoj nie ogarnie takiej). Z nowek masz np gtx950, z uzywek to chyba gtx 770, jesli chcesz taniej (bo do tych gier nie trzeba takich) to tez napisz, najlepiej oznacz moj nick, tak zebym widzial od razu.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Ja bym tu zmienił i CPU.Dobrze by było wziąć X4 965 + jakieś chłodzenie.tzw.AC Freezer Pro 7 rev.2 [70zł] + GTX 660 Ti + Ram też szlo by upchnąć,wszystko też zależy od zasilacza.Jeżeli dobrej marki zasilacz,bez innego CPU to GTX 660 Ti+ nowy Dysk/Ram lub [też bez innego CPU] nowy Zasilacz + GTX 660Ti.Myślę że jeżeli autor nie chce zmieniać CPU [i w najbliższym czasie też] to kupowanie GTX`a 950 byłoby mało co sensowne..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Ja bym tu zmienił i CPU.Dobrze by było wziąć X4 965 + jakieś chłodzenie.tzw.AC Freezer Pro 7 rev.2 [70zł] + GTX 660 Ti + Ram też szlo by upchnąć,wszystko też zależy od zasilacza.Jeżeli dobrej marki zasilacz,bez innego CPU to GTX 660 Ti+ nowy Dysk/Ram lub [też bez innego CPU] nowy Zasilacz + GTX 660Ti.Myślę że jeżeli autor nie chce zmieniać CPU [i w najbliższym czasie też] to kupowanie GTX`a 950 byłoby mało co sensowne..

Nie no jak ma juz zmieniac cpu, to niech sie przeniesie na intela np i5 2xxx + jakies markowe mobo na h61

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

CPU raczej nie, inaczej bym musiał całkiem nowego kompa składać i bardziej zależy mi na AMD wg. mnie dużej różnicy nie ma a cena dużo niższa. Najbardziej interesuje mnie karta jakaś ciekawa.

Opublikowano

Jestem ciekaw dlaczego aż wszyscy się tak rzucili na Intel`a.Płyta jest dobra,byle jest AM3 to idzie coś sensownego wsadzić,według mnie lepsze dokupienie CPU do tej płyty,niż podobna ,,gadka,, płyta + i3/i5 [ale to tylko moje zdanie] ...Co do karty, no do obecnego procesora nie ma bardzo sensu kupować jakiejś super grafiki.Jak z tym zasilaczem ? jeżeli markowy to GTX 660 Ti + Ram i dysk szło by spokojnie nowy dołożyć..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...