Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z klawiaturą strzałki działają jak home end

LSowiec

Pytanie

Opublikowano

Hej! Mam taki problem, że jak naciskam strzałkę np. w lewo, to działa ona jak klawisz "home", natomiast strzałka w prawo działa jak klawisz "end, strzałki w dół i w górę działają jak page up, page down... wiem, że rozwiązanie tego problemu jest banalne, bo kiedyś już tak miałem, ale nie pamiętam jak to naprawić :/

scroll lock roboty nie robi (włączony, wyłączony dalej to samo)

sytuacja raczej nie dotyczy przeglądarki internetowej, bo w całym windowsie tak mam :(

nie posiadam laptopowego przycisku fn, gdyż mam pcta i moja klawiatura nie ma żadnych dodatkowych funkcji i przycisków, co prawda jest innej firmy ale klawisze są identycznie jak tu:

a4-tech-klawiatura-evo-stilo-black-j_0_b

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź gdzie indziej jak działa. 

Jesli nadal takie same ustarki to zalałes klawiaturę i zwiera styki albo uszkodzona matryca lub elektronika klawiatury 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

na innym komputerze nie ma problemu z tą klawiaturę + kiedyś już miałem taki problem i jakoś go rozwiązałem, ale nie pamiętam jak :/

wszędzie w googlach jest napisane F7 albo zmiana czegoś tam w opcjach internetowych, ale u mnie problem występuje w całym windowsie, nie tylko w przeglądarce i oba te rozwiązania nie działają :/

Opublikowano

Nvidia, Radeony i Intel mają skróty klawiaturowe w ustawieniach grafik, wyłącz je albo ustaw swoje które używasz 

Opublikowano

Sprawdź jaką masz klawiaturę ustawioną w windows i czy czasem jakiś program co działa nawet w tle nie uaktywnia swoich skrótów klawiaturowych 

Opublikowano

klawiaturę miałem normalną PL ustawioną w windows, programów żadnych nie miałem w tle, wydaje mi się, że jakiś skrót klawiszowy to przestawia, ale nie wiem który... generalnie po resecie problem zniknął, ale pogrzebię jeszcze trochę w imię zasad i dam znać jak odkryję jak to włączyć/wyłączyć :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...