Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o kierunku gracz E-Sportowy :O

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może wiecie lub nie wiecie, ale w Oświęcimiu i Kędzierzynie-Koźlu powstały pierwsze w Polsce klasy e-sportowe. Co o tym sądzicie, co prawda uczą się tam także informatyki, i programowania, ale dla mnie to i tak jest to głupi pomysł. Założę się że minimum pół klasy, wybrała się na ten kierunek tylko dlatego że można pograć w CS'a, a o programowaniu nie mają zielonego pojęcia, i nic z tego nie wyniosą. Co o tym myślicie bo jestem ciekawy waszych reakcji. 

Macie tu materiał o tym (z racji że są tu osoby hejtujące TVN to ostrzegam że materiał jest ich dziełem :P, ale na necie są też inne artykuły) 

http://fakty.tvn24.pl/ogladaj-online,60/powstaly-pierwsze-klasy-e-sportowe,579789.html

Cześć...

Opublikowano

Na biochem tez idą nadziani goście, bo rodzice są lekarzami i każą. Też nic nie wyniosą, jeśli nie lubią tego. Twój argument jest inwalidą

Opublikowano

Ale przecież w liceach nie uczysz się głównie tych przedmiotów, tylko jest minimalnie większy nacisk położony na wybrane w danym kierunku. Przecież wiadome jest, że w liceum nie nauczysz się niczego innego poza wiedzą ogólną.

Opublikowano

Ale przecież w liceach nie uczysz się głównie tych przedmiotów, tylko jest minimalnie większy nacisk położony na wybrane w danym kierunku. Przecież wiadome jest, że w liceum nie nauczysz się niczego innego poza wiedzą ogólną.

Jak jesteś debilem i zamiast uważać na lekcjach to robisz inne rzeczy, to faktycznie jest jak piszesz.

@top

Według mnie też to jest głupota, tak jak cały ten e-sport.

Opublikowano

Jak jesteś debilem i zamiast uważać na lekcjach to robisz inne rzeczy, to faktycznie jest jak piszesz.

@top

Lepszy taki e-sport niż taki baseball w Polsce.

@top

Mnie się tam podoba, chociaż jak było powiedziane, chodzili by tam by sobie zagrać :v

Opublikowano

@top

Ta, głupota, a na takim esporcie zarabiają o niebo lepiej niż przeciętny Janusz.

Opublikowano

Ta, głupota, a na takim esporcie zarabiają o niebo lepiej niż przeciętny Janusz.

Tak, ale graczy, którzy zarabiają na tym jest garstka...

@top

Głupota, toć to tylko jest promowanie szkoły i to jest biznes, dużo uczniów = większy hajs.

Słuchajcie przyjdzie ktoś do takiego liceum i nie umie grać toć nie nauczy się grać od nauczyciela, która ma w dupie te gry. To jest po prostu liceum informatyczne tylko ładnie opisane.

W większości szkół w Polsce na informatyce się gra po skończeniu zadań, tutaj jest dodana godzina czy dwie na samo granie bez zadań i tyle.

Żałosne, toć to powinna być rekrutacja jak do sportowej szkoły żeby miało senes.

Podzielić na kategorie zespołowe i samodzielne

Zespołowe i teraz otworzyć 2-3 klasy każda klasa inna gra i wstawić zajęcia o nazwie edukacja taktyczna bądź edukacja [nazwa_gry] i zajęcia byłyby z profesjonalistami w tej grze, wtedy miałoby to jakieś znaczenie, a próg rekrutacyjny zależałby od osiągnięć w danej grze, chodzi o wygrane turnieje.

Opublikowano

­Bo obejrzeniu tego materiału, mocno uderzyłam się w głowę. Dobry patent na promocję szkoły. Śmieszne jest to, że ci uczniowie chcą wiązać z tym swoją przyszłość.

c:

Opublikowano

­Bo obejrzeniu tego materiału, mocno uderzyłam się w głowę. Dobry patent na promocję szkoły. Śmieszne jest to, że ci uczniowie chcą wiązać z tym swoją przyszłość.

Głównie o to mi chodzi, taka szkoła nie nauczy cię zawodowo grać w CS'a, bo jak? skoro nawet nauczyciele pewnie tego nie rozumieją, po drugie sam Pasha mówił kiedyś że swój sukces osiągnął przez wiele wyrzeczeń i dużo lat treningu, więc... w takie szkole musieli by z 8 lekcji dziennie grać w CS'a czy coś tam i i tak pewnie nie byli by tak zaawansowani!

Jeszcze mam prośbę, nie wyzywajcie od ludzi od debili itp. każdy ma swoje zdanie, a jak się myli to można go kulturalne poprawić! 

Cześć...

Opublikowano

Co niektóre gry robią z ludzkim mózgiem... każda normalna osoba wie, że żeby być dobrym wystarczy po prostu grać - długo.

To samo z nauką, trzeba się uczyć, by coś umieć - nie koniecznie codziennie, ale często.

Również tak jest z mięśniami.

No i z graniem na instrumentach i robienie jakiś pasków z nitek też.

A no i z artystką.

A nie jakieś pierdolenie o psychice i treningu.

A co szkoły to, to masz w innych szkołach, nie wiem czym się podniecasz.

A mam takie pytanie ile zarabia się na programowaniu?

O dziwo dużo, bo kilka tysięcy za kontrakt, by zrobić bazę danych. Pomijając, że to oczywiście dla kogoś nie znającego się na informatyce to jakieś czary.

To samo informatyka.

Podczas montowanie pamięci w komputerze można np. za słabo docisnąć - no i czekasz jeden dzień, a informatyk sobie bierze 100-200 zł.

pyhvh7E.png

Opublikowano

szkoła jest dobra jeśli po jej ukończeniu ma się możliwość dalszego rozwoju albo rozpoczęcia dobrze płatnej pracy

nie ma głupich szkół/profili, są tylko opłacalne i nieopłacalne dla każdego indywidualnie

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Pewnie, że nie da się tam nauczyć grać w csa/lola na poziomie profesjonalistów, zwłaszcza, że tylko osoby z najlepszymi ocenami mogą uczestniczyć w tych dodatkowych zajęciach, a utrzymywane bardzo dobrych ocen i granie po kilka godzin w grę aby trzymać formę nie idą ze sobą w parze. 

Mimo to, jeśli nauczyciele dobrze wykonują swoją pracę i uczą zawodu informatyka (bo jak zgaduję jest to technikum o profilu technik-informatyk), to gdybym miał wybierać szkołę miedzy tą a taką "przeciętną" - poszedłbym do tej, bo widać, że dyrekcja stara się o uczniów i nie zachowuje się tak, jakby siedzieli tam za karę.

Podsumowując: fajnie, że starają się wprowadzać takie innowacje, ale na pewno nie można z tym wiązać planu na przyszłość.

Opublikowano

Największy idiotyzm xD Te typy zamiast grać w domu to grają w szkole nie rozumiem tego kompletnie. A to że uczęszczali na takie zajęcia kompletnie nic im nie daje bo kto patrzy na jakiś papierek rekrutując do drużyny (Tak samo jak na budowlance nikt nie patrzy na papierek każdy patrzy na umiejętności) 

Opublikowano

Według mnie nazywanie tego e-sportem jest głupotą, gdyż sport z samego założenia jest formą aktywności fizycznej, której tu brak.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

­Gdyby jeszcze ich uczyli grac w tego csa profesjonalni gracze to jeszcze jakos by to uszło, ale jak tam jakies stare dziadygi co pierwszy raz słyszą o csie uczą nastolaktów, ktorzy wiedza o tym csie wiecej od nich. Faktycznie coś tak  było mówione, że grają z umiarem czyli nie tylko graja a takze czegos innego sie ucza, czyli to troszke im tez pokazuje, że nie maja siedziec 24/7 przed kompem.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...