Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytani o kartę graficzną

Sorszja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam kartę graficzną Radeon R7 250x, wraz ze sterownikami został zainstalowany tajemniczy program który nie wiem do czego służy :P Kiedy raz ustawiłem Fan Speed na maxa i odpaliłem csa zrestartowało mi kompa o.O. Czy może mi ktoś wyjaśnić do czego są te suwaki w tym programie? Czy ruszanie ich ma znaczenie dla płynności gry? I jak polecacie bezpiecznie ustawić by uzyskać największą wydajność.

Załączam obrazek z programem

Dziękuję serdecznie za pomoc :)

post-1420191-0-23811900-1443085895_thumb.png

Opublikowano

"jak podkręcić kartę graficzną" 

wpisz w google i będziesz wiedział jak to bezpiecznie zrobić

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Podkręcanie karty graficznej ( np rdzeni ) podkręcanie zwiekszy płynność podczas gry ale pamietaj ze musisz mieć dobre chłodzenie komputera bo gdy podkręcasz karte, karta ma wyższą  temperaturę niż normalnie 

Opublikowano

wentylatora nie zmieniaj. Niech będzie automatyczny.  Możesz ustawić GPU CLOCK I MEMORY CLOCK na najwyższą możliwą wartość. Nie powinno być żadnych problemów, ponieważ ten program jest zintegrowany z kartami asus/readeon 2xx i 3xx

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...