Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z przyciskiem w IS

kagej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam a więc potrzebuje pomocy w zmianie odnośnika strony przy przycisku w item shopie -> http://scr.hu/6175/08dix

dokładnie chodzi mi o  Recharge AP aby po naciśnięciu odsyłało graczy na moją stronę a nie na str aeri.
Jeżeli ktoś wie jak to zmienić (bądz w jaki pliku to znajde) to Proszę o podzielenie się ze mną tym. ;)

Z góry dzięki. ;)
Opublikowano

Posiadam wszystko odnosnie mojego privka tylko nwm gdzie to mam właśnie zmienić czy w jakimś pliku czy bazie danych ?

Opublikowano

Baza danych służy do zapisu plików graczy, wygląd itemshopu masz w osobnym pliku. Najlepiej by było jakbyś dał listę wszystkich plików albo chociażby zdjęcie. Wtedy można by łatwiej odnaleźć plik. Jeśli nie chcesz dawać zdjęcia to poszukaj pliku z nazwą z prefiksem is lub coś w tym rodzaju.

9La1rOf.gif

Opublikowano

Baza danych służy do zapisu plików graczy, wygląd itemshopu masz w osobnym pliku. Najlepiej by było jakbyś dał listę wszystkich plików albo chociażby zdjęcie. Wtedy można by łatwiej odnaleźć plik. Jeśli nie chcesz dawać zdjęcia to poszukaj pliku z nazwą z prefiksem is lub coś w tym rodzaju.

właśnie chodzi mi o to ze nie mam pojecia ktory plik to moze byc aby to zmienić a wiem ze sie da bo wiele privkow mialo to albo wylaczone albo zmienione.

http://scr.hu/6175/foqkmto jest scr z folderu jak chcesz moge dac kolejne z kazdego podfolderu.

Opublikowano

Jak możesz to daj screeny z folderu (i ewentualine podfolderów) data i events. Żeby nie dawać nie wiadomo jakiej ilości screenów to daj tylko to, co uważasz za przydatne, wtedy postaram się nakierować Ciebie na ten plik.

9La1rOf.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

@1361622928-U485574.pngkagej wygrałeś internety

Tego pliku się nie edytuje tylko ponownie kompiluje, jeśli chcesz zedytować musisz zrobić to binarnie, więc żaden "program" tylko disassembler.

Jednak i tak jest to tak zakodowane że nawet nie znajdziesz i jeśli nie wiesz nawet o co chodzi, nie zrobisz nic z tym.

Ponadto w data/etc/binary.lod masz dane ile ma ważyć ten plik. Anyway, co do kodu to jest to zdefiniowane w \Engine\Interface\UICashShopEX.cpp

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...