Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wirus z rozszerzeniem .tmp

knaiti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Dostałem emaila z wirusem i chciałbym przeczytać kod tego programu. Po rozpakowaniu otrzymałem plik z rozszerzeniem .tmp i nie wiem jak z niego wydobyć kod za pomocą jakiegoś edytora tekstowego. Naprowadzi mnie ktoś jak to zrobić?

Opublikowano

@knaiti

xD

Pomyśl, gdyby to wszystko byłoby takie łatwe nikt nie sprzedawał by programów/gier, bo jego kod można byłoby potpatrzeć w edytorze tekstowym... skąd w ogóle taki głupi pomysł? Tylko kod niektórych programów da się zdekompilować + to, że jego rozszerzenie to .tmp nic nam nie mówi (lub prawie nic)...

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

@bb166

po emailu od razu widać że ktoś chce mi zainfekować komputer, wszystko sprowadza sie żebym otworzył załącznik

@MistrzMaster

haha no wiem że głupi pomysł, myślałem że może .tmp są jakoś rozczytywalne

czyli w żaden sposób nie dam rady wydobyć tego kodu? :P

Opublikowano

@knaiti

Rozszerzeniem tmp umownie oznacza się pliki tymczasowe (tmp-temporary-tymczasowy).

Pliki *.tmp w żadnym znanym mi systemie nie są wykonywalne, próba otwarcia go zakończy się wyborem odpowiedniego programu.

Prawdopodobnie jest to jakiś zasób wiadomości, podaj tresc tego emalia lub najlepiej ss-a z otwartą wiadomością.

Opublikowano

@bb166

To ja tym bardziej nie wiem skąd mi się to .tmp wzięło, po prostu po rozpakowaniu taki mi się pojawił. Myślałem, że to jakiś poważniejszy wirus a nie tylko wygaszacz ekranu ._. Chciałem dojść kto mi to wysłał ale widzę, że jednak nie dojdę

Dzięki wielkie za pomoc

Edit:

Jeszcze zapytam, jest możliwość zobaczenia co to za wygaszacz?

Opublikowano

No tak, widziałem skan.

Od początku tak myślałem, chciałem jedynie dojść kto mógł to wysłać, ale to nie jest wykonalne

Nazwy plików:

filmik.avi.scr
baner_do_druku.pdf.scr
windykacja_nr_65893.pdf.scr

ciekawi mnie co to za pdfy

ok już wiem wszystko co chciałem

https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/uwaga-na-nowa-fale-atakow-na-internautow-tym-razem-roksa-pozwy-i-faktury/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...