Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sytuacja z liczbą graczy na serwerach, gold pack

ostry1960

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od dłuższego czasu gram w Aiona na serwerach NCSoftu. Chciałbym pograć na ftp z polaczkami :3 i stąd moje pytania:

1. Ilu mniej więcej jest graczy online w liczbach a nie w % jak na tej stronie http://aioninfo.com/online/

2. Jak wyglądają mapy do mniej więcej 45lvl czy są zapełnione czy raczej pustki 

3. Czy trudno jest znaleźć grupę do instancji, bo z tego co wiem to bez gold packa raczej lipa :P

4. Jakie jest community na polskim serwerze, czy nie ma 10 latków co piszą "twoja stara" 

5. Czy ciężko jest zarobić na gold packa i jak go później wydropić?

Z góry dziękuję :D 

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

1. Barus pustkami nie świeci. Nie wiem, jak teraz, ale jakiś czas temu w godzinach szczytu dochodziło do 0,8-1k online. Na siegach zawsze jest te kilkaset osób. Może to nie to co serwery amerykańskie, ale nie jest zle.

2. Na zintegrowanym serwerze (tzw. dla początkujących) jest dużo ludzi, można znalezc pt na instancje low lvl.

3. Nie wiem, ja zawsze mam gp :P Zrób klera/tanka, to nie będziesz mieć problemów ze znalezieniem pt.

4. No niestety, ale jest dosyć dużo młodzieży. W zasadzie większość moich znajomych w grze jest młodsza ode mnie :<  Dużo legionów ma w swoich wymaganiach wiek 18+, więc też nie ma problemów ze znalezieniem odpowiednich kompanów,a  lfg nie trzeba czytać :P

5. Jak raz kupisz gp i będziesz grać, to spokojnie zarobisz na next. Wystarczy pochodzić na instacje i posprzedawać enchanty, zająć się alchemią albo coś w tym guście. Ja mam 70 lvl nagród weterana, a nie wydałam ani zł na grę, więc da się :)

Tylko nie wiem, kto by chciał grać z polaczkami :) Sami nazywamy swój serwer "Dramus".

Opublikowano

­

Cześć, od dłuższego czasu gram w Aiona na serwerach NCSoftu. Chciałbym pograć na ftp z polaczkami :3 i stąd moje pytania:

1. Ilu mniej więcej jest graczy online w liczbach a nie w % jak na tej stronie http://aioninfo.com/online/

3. Czy trudno jest znaleźć grupę do instancji, bo z tego co wiem to bez gold packa raczej lipa :P

4. Jakie jest community na polskim serwerze, czy nie ma 10 latków co piszą "twoja stara" 

1. Ostatnim razem jak sprawdzałem, to było 1500-1700 na barusie.

2. Do 55 możesz siedzieć na serwerze rookie, a tam na pewno nie będziesz narzekał na brak towarzystwa :)

3. Zależy w jakich godzinach, ale w wieczornych godzinach, wystarczy że podejdziesz pod jakąś instancje i zawsze ktoś będzie stał pod instą. Na instancje na 65 załapiesz się tylko z wiedzą i gearem.

4. Raczej nie ma. W aiona grają ogarnięci ludzie, bo słabi tu nie wytrzymują :D

5. Na pierwszego jest trudno, łatwiej ci będzie chyba wydać 12zł na allegro, ale potem już z górki ( bez gp masz limit na kinahy )

Opublikowano

1. Jeśli dobrze pamiętam to serwery były pokazywane na ~5500 miejsc. Wychodziłoby więc koło 1400 graczy?

2. Na Cross-Serverze na pewno kogoś znajdziesz. Domyślny serwer będzie wiał pustkami aż smutno.

3. Patrz wyżej, na Cross-Serverze kogoś znajdziesz. Bez GP co prawda będziesz mógł tylko dołączać do już aktywnych ale nie powinno być problemów.

4. Nie wypowiem się bo zawsze unikałem Barusa.

5. Jeśli masz już GP to nie, nie jest ciężko. Problemem jest ten pierwszy. GP nie "wydropisz", co najwyżej możesz kupić z shopu.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Trzeba być cierpliwym, aby zarobić na pierwszego gold packa z uwagi na brak możliwości handlowania i limity sprzedaży u npc.

Najprostszym i najszybszym sposobem na zarobek będzie sprzedaż dropu z mobów, a także suplementów za medale walki. Po zakupie pierwszego gold packa (od agenta handlowego) jest już z górki, bo możesz sprzedać różne wartościowe itemy, które wcześniej dostałeś z misji lub wydropiłeś i nie masz limitu na sprzedaż dropu.

Ja nie byłam na tyle cierpliwa i pierwszego gold packa kupiłam za pln, ale kolejne już tylko kinah. ;)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...