Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Windows 10 - Denerwujące Reklamy

papi20054

Pytanie

Opublikowano

Witam otóż jest to mój pierwszy post i przepraszam jeżeli pisze w złym dziale bądź w jakiś sposób źle go napisałem. Mam  problem od jakiś dwóch dni mianowicie ,,wgryzł'' mi się program w system DNSUnlocker usunąłem go z listy zainstalowanych programów użyłem programu ADWCleaner usunęło wszystko co powinno być z nim związane wyczyściłem rejestry i przez jeden dzień miałem spokój. Ale to było chwilowe szczęście gdyż na drugi dzień zaczęły mi się znowu pojawiać reklamy szukałem wszelkich sposobów jak pozbyć się tych natrętnych reklam ale no cóż nic to nie podziałało albo nie potrafiłem tego jakoś rozwiązać. Zrobiłem dzisiaj logi z FRST później odpaliłem znowu ADWCleaner ale w nim nic mi nie pokazało zarówno w plikach jak i w rejestrach itp. Na logach niezbyt się znam jeżeli mógłby mi ktoś wyjaśnić tak mniej więcej jak dla zwykłego człowieka co zrobić aby naprawić ten problem. Załączam screen denerwującej reklamy jak i logi FRST i Addition oraz ich skany. Dodam jeszcze tylko iż ta reklama pojawia sie we wszystkich programach nawet w Steam'ie.

Prosił bym o szybką pomoc z góry dziękuję i przepraszam za kłopot.

Pozdrawiam

SKAN: Addition

SKAN: FRST

Screen:

TToRVk.jpg

Addition.txt

FRST.txt

21 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W rozszerzeniach Opery czysto nie ma nic prócz adblocka a poza tym w przeglądarce Microsoft Edge nie ma dodatków  jak dobrze się orientuje wiec problem nadal pozostaje. Zastanawiam się nad reinstalacja systemu tylko że nie chce robić czystki na lapku jezeli siedzi mi to gdzieś w plikach bo mam pliki które często używam i na których pracuje a  nie zmieszczą się na jednym dysku a dysku twardego na kopie plików tez nie posiadam. Nie wiadomo czy problem zostanie czy nie a reinstalacja Windowsa 10 troche zajmuje czasu .. lecz tez nie ma pewności to jest takie gdybanie .. Skanowałem laptopa anty-wirusem znalazł tylko trojany które nie były nawet związane jakoś z tym dnsunlockerem wiec nie mam zielonego pojecia co robic dalej. 

A ja wiem jak to naprawić, nie napiszę tego tu, bo jak Makin mi pozwoli udostępnić programy do takich problemów to będzie tam wszystko ładnie napisane oraz nikt inny nie skopiuje i nie stworzy temaciku ale mogę pomóc przez TeamViewer, posiadam aktualnie windowsa10 ale to nic, powiem tylko tak te reklamy instalują się same, w sumie dla was instalacja a dla mnie jest to że pobiera to z różnych typowych stron, najwięcej syfu ma facebook i nie polecam używać przeglądarki Chrome, Edge lecz polecam Operę i Firefoxa bo Chrome i Edge ma automatyczne pobieranie-bardzo duży minus.

Prześlę Ci 2 programiki, które załatwią ten problem oraz podam Ci antywirusa(wersja beta czyli nietestowana w pełni przeze mnie[90% testowane]) no i problem zniknie.

Tak poza tym reinstalacja nic nie da, powiem Ci tak że na wszystkich windowsach występuje owy problem, inni mają włączone przez microsofta różnego rodzaju antymalware a w windowsie10 testują nowszą wersję a nie mają starszych baz.. cóż. 

No więc tak krótko napiszę, malware to najgorsze co może być, to trojan tak lecz w postaci owych reklam ale też wykorzystywany do ataków itd, nie chcę straszyć czy coś, ale wiem jak zapobiec temu.

Ja jutro będę około 19-20 tak więc bądź a jak jesteś zainteresowany to napisz do mnie na gg.

Pozdrawiam.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Z tego co widzę w moim routerze D-link 524 szukając po zakładkach nie widzę aby było coś takiego jak zarządzanie dostępem aczkolwiek mój angielski bądź moja sama znajomość tego routera nie jest jeszcze wystarczająca, oraz nie sadze żeby to był w jakiś sposób atak DNSowski ponieważ router podczas logowania się na niego jest zabezpieczony hasłem a nie samym ,,loginem : admin'' jak to zwykle bywa u innych którzy nie zabezpieczą routera. Hasło znam tylko ja tak samo jest z haslem do Wifi. A ustawienie DNSu na dostawcy bądź googlowski nie wiem czy mi nie zablokuje dostepu do internetu ponieważ moj dostawca to Vectra a router dostałem w prezencie a nie wiadomo jak ten dostawca potraktuje takie zabawy.  

Więc tak jeśli ktoś kto miał do czynienia z tym routerem mógłby mi wyjaśnić co gdzie znaleźć w nim to byłbym wdzięczny ponieważ gdy tylko wracam do domu z pracy w tym tygodniu nie mam czasu na ustawianie takich rzeczy jak to bywa na nocki. Pozdrawiam. 

Opublikowano

Więc tak wrzuciłem plik fixlist.txt tam gdzie mam frst dalem fix i załączam plik fixlog.txt. A co do adwcleaner nic mi nie wykazuje pisałem wyżej.

Jak coś gdyby ktoś znalazł w tym fixlogu coś zobaczę dopiero jutro gdyż idę do pracy. 

Fixlog.txt

Opublikowano

Więc tak jeśli ktoś kto miał do czynienia z tym routerem mógłby mi wyjaśnić co gdzie znaleźć w nim to byłbym wdzięczny ponieważ gdy tylko wracam do domu z pracy w tym tygodniu nie mam czasu na ustawianie takich rzeczy jak to bywa na nocki. Pozdrawiam. 

Instrukcja obsługi routera jest dostępna pod tym adresem.

Zmiana adresów DNS - strona 14.

Zmiana hasła do routera i opcje zdalnego dostępu (remote management) - strona 31.

Opublikowano

Jeszcze jeden fixlist - http://www.speedyshare.com/9QP4f/fixlist.txt

Czy problem nadal jest ? Jeśli tak, to wykonaj nowe logi

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Instrukcja obsługi routera jest dostępna pod tym adresem.

Zmiana adresów DNS - strona 14.

Zmiana hasła do routera i opcje zdalnego dostępu (remote management) - strona 31.

Bezsensu ;)

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Pobierz fixlist.txt -  http://www.speedyshare.com/h53Dt/fixlist.txt wklej do tego samego folderu, co frst i naciśnij fix.

Wrzuć fixlog.txt

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

Opublikowano

Wygląda na infekcję routera.

Zaloguj się do routera.

-Zmień DNSy na dostawcy, lub googlowskie: 8.8.8.8 ; 8.8.4.4

-Zmień hasło dostępu oraz wyłącz dostęp do panelu zarządzania od strony Internetu. Tu jest artykuł opisujący jak to zrobić w routerze TP-Link http://multimo.telestrada.pl/uwaga1

Po wykonaniu otwórz wiersz poleceń z uprawnieniami administratora i wpisz komendę:

ipconfig /flushdns

Retro PC:

Opublikowano

Witam problem został rozwiązany dzieki pomocy użytkownika @kamil2321 który pomógł mi wyczyścić caly ten ,,Syf'' DNSUnlockera za pomocą ScanMyReg oraz innych programów które pozbyły się rejestru i nie tylko DNSa który był wgryziony programy te dostały się do niego i go sie pozbyły programy w pełni bezpieczne nie odczuwam jakiegoś dyskomfortu gdy one działają bądź ich używam oraz nie zauważam jakiś błędów bądź tzw. ,,zamulenia'' laptopa...

Temat zostawiam do zamknięcia dziękuję wszystkim oczywiscie leci najlepsza odpowiedz oraz Lubie to.

Pozdrawiam.
Opublikowano

Jakiej przeglądarki używasz - zainstaluj chrome/mozille/operę i do tego AddBlock Plus i po reklamach. Bo sądząc po ss reklamy wyświetlają się w przeglądarce, a nie w systemie. 

P.S - nie wiem jak wygląda w praktyce bo ja tego nie doświadczam osobiście , ale ponoć AddBlock + Chrome przepuszcza od jakiegoś czasu niektóre reklamy. 

7812818616.png

Ludzie dzielą się na tych co grają w metina oraz na tych co mają mózg ale nie grają w Diablo 3 Mobile :) 

Opublikowano

W rozszerzeniach Opery czysto nie ma nic prócz adblocka a poza tym w przeglądarce Microsoft Edge nie ma dodatków  jak dobrze się orientuje wiec problem nadal pozostaje. Zastanawiam się nad reinstalacja systemu tylko że nie chce robić czystki na lapku jezeli siedzi mi to gdzieś w plikach bo mam pliki które często używam i na których pracuje a  nie zmieszczą się na jednym dysku a dysku twardego na kopie plików tez nie posiadam. Nie wiadomo czy problem zostanie czy nie a reinstalacja Windowsa 10 troche zajmuje czasu .. lecz tez nie ma pewności to jest takie gdybanie .. Skanowałem laptopa anty-wirusem znalazł tylko trojany które nie były nawet związane jakoś z tym dnsunlockerem wiec nie mam zielonego pojecia co robic dalej. 

Opublikowano

Używam Opery/Microsoft Edge oraz posiadam rozszerzenie Adblocka Plus i nawet on sobie nie daje rady z tego rodzaju reklamą. Sadzę że nie pobierałem nic takiego z nieznanych stron aby mi po prostu to wgryzło się w przeglądarki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...