Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wydajnością w grze

nerox312

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem w posiadaniu nowego laptopa MSI GX60. Posiada on następującą specyfikację:
RAM 1600MHZ 8GB
Radeon r9 m290x (modelowany 8970m) 2GB

AMD A10 4x 2.5-3.5GHZ

i kilka innych link do całej specyfikacji --->http://www.msi.com/product/nb/GX60-3CC-Destroyer.html#hero-specification

Problem polega na tym że takiego wiedzmina 3 jestem w stanie odpalić na ultra w full hd przy stałych fpsach 30 bez najmniejszego problemu.
Zauważyłem także że owy problem ma miejsce bez względu na ustawienia graficzne w CSGO. Nie ważne jakie są ustawienia mam od 10-30 fps nawet gdy spojrze w niebo. Na blaszaku mam gorszy sprzęt a fps 299 przy lepszych ustawieniach więc nie mam pojęcia co może być problemem. Próbowałem reinstalować sterowniki/ instalowałem beta sterowniki amd, zmieniać ustawienia na wydajność i inne lecz nic to nie pomaga. 
Wygląda to tak jakby CS nie był trawiony na lapku.

Będę wdzięczny za pomoc :D

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Z włączoną i wyłączoną nie ma najmniejszej różnicy. Renderowanie wielordzeniowe dodaje jakieś 5 fps i to nie zawsze :/ nie ważne czy mam wszystko off/ on czy min/ max ustawione cały czas jest taki stały zakres fps że można się wręcz czuć jak na pokazie slajdów ;__; chciałbym także dodać że na ładowaniu mapy mam 299fps, przy wyborze drużyny 70-90 a na respie 10-30.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Odblokowanie fps było pierwszą czynnością jaką wykonałem po instalacji CSGO, vsync off na ustawieniach w CCC zasilanie zmienione na wydajność, dodatkowo komendy startowe
  -novid -console -threads 4 -high +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1 +rate 128000 -nod3d9ex -high

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pierwszą czynnością po instalacji CSGO było odblokowanie fps, V-Sync wyłączone, zasilanie zmienione na wydajność, CS odpala na dedyku nie zintegrowanej, dodatkowo komendy startowe i SS netgrapha:

-novid -console -threads 4 -high +cl_updaterate 128 +cl_cmdrate 128 +cl_interp 0 +cl_interp_ratio 1 +rate 128000 -nod3d9ex -high
SS ---> http://scr.hu/99ww/vusch   (Przepraszam za dodanie takiego linka lecz nie dałem rady dodać samego obrazu na hosting z mpcforum)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...