Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przerwa 15 miesięcy - pomoc

REKT rÉcho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, właśnie jestem po przerwie 15 miesięcy w LoL'a kiedy to w maju tamtego roku zacząłem grać w CS:GO. Chciałem powrócić do gry, więc od razu wszedłem na głęboką wodę i zacząłem grać ranki... jak kończyłem grę byłem w okolicach platyny 2 i grałem ten 1 rank miesięcznie żeby nie spaść, więc jestem nie jest źle jeżeli chodzi o nowych champów. Problem mój pojawia się w tym, że dzisiejsi gracze na moim poziomie Platyna 5 (posiadam 45% winrate) mają zupełnie inny styl grania i niezbyt wiem jak się do niego przyzwyczaić. Dodatkowo nie wiem jakie już runy składać (posiadam 12 stron) oraz masterki. Także jakie postacie są teraz najlepsze w mecie oraz buildy do nich. Czy moglibyście podesłać mi kilka drogocennych wskazówek do gry, bo jak kiedyś potrafiłem rozwalić diamenty na soloQ, teraz miewam problemy z goldzikami.

Z góry dziękuję

Opublikowano

Zależy na jakich liniach grasz. - ciężko powiedzieć co takiego aktualnie jest op. Teraz ogólnie jakaś taka moda trochę na wszystko po trochu panuje. 

W miarę możliwości stworzyłem listę:

TOP: Fiora, Darius, Garen, Rumble, Maokai, Hecarim, Riven, Renekton, Wukong, Rengar, Yasuo (ogólnie wypadły takie Nasusy, Jaxy, Kenneny, Jayce)

MID: Ahri, Viktor, Yasuo, Zed, Orianna, LeBlanc, Azir, Diana, Katarina, Twisted Fate, Talon, Ekko (czyli w sumie nic ciekawego się nie zmieniło, no może Fizzem mniej się gra i takimi Gragasami)

JUNGLE: Rek'sai, Gragas, Master Yi, Skarner, Ekko, Elise, Rengar, Kha'zix, Nidalee, Shyvana (Lee Siny jakieś trochę z tyłu zostały, ale imo koneserzy dalej ciskają i dobrze im to wychodzi)

BOT: Kalista, Vayne, Tristana, Graves, Draven, Sivir (ogólnie tutaj bez zmian większych)

SUPPORT: w zależności już pod jakiego takiego adc / team pickujesz. - imo dalej wszystko okej.

Ja Ci tak ogólnie napisałem, ale to teraz na prawdę się gra masą tych championów. Raczej lepiej wiedzieć czym nie grać niż czym ma się grać :)

Ah, jeśli chodzi o runki no to na Fakera wystarczą (AD / AP i do przodu xD).

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

Najlepiej w ogóle nie zaczynać. Ta gra staje się totalnym dnem. Wszystkie starsze postacie stają się zwykłym syfem, a zastępują je nowe gdzie ich mechanika pozwala przeskakiwać  co 1 sec przez ściany. Moja ulubiona postać - Jax, stała się totalnym syfem w aktualnej mecie. 

beznazwy2sj.jpg

screLy

Opublikowano

#up

tahm,ekko,bard,reksai,kalista,azir,gnar,braum,velkoz,yasuo to ostatnie 10 postaci jakie wyszły i brkoen jak narazie jest tylko ekko wiec nie gadaj ze nowe postacie skacza co sekunde przez ściane bo kassadin jednak pikowany juz nie jest

#top

masz brudariena w avatarze to poogladaj jego filmy, jak serio chcesz wrócić do lola to poświec te 2 dni i posłuchaj go bo tak mniej wiecej Ci sysko wytłumaczy, druga sprawa to to że musisz grac te rankedy jak chcesz sie wpasować, ten jeden na miesiac to jest nic, bo nie ma porównania ranked -> normal. Ja zawsze preferowałem nauke samemu wiec Tobie tez to polece :O

ae1d1005fe.png

Opublikowano

Najlepiej w ogóle nie zaczynać. Ta gra staje się totalnym dnem. Wszystkie starsze postacie stają się zwykłym syfem, a zastępują je nowe gdzie ich mechanika pozwala przeskakiwać  co 1 sec przez ściany. Moja ulubiona postać - Jax, stała się totalnym syfem w aktualnej mecie. 

Skoro nowe postaci z mechanikami zdobywają popularność wśród graczy to chyba dobrze się dzieje? xD To znaczy że gra się rozwija bo nowości zdobywają uznanie community.

Opublikowano

Skoro nowe postaci z mechanikami zdobywają popularność wśród graczy to chyba dobrze się dzieje? xD To znaczy że gra się rozwija bo nowości zdobywają uznanie community.

Porównaj sobie stare postacie (np. Jax) do takiego Ekko:

Jax:

Q - Skok [cast: ~0.6s]

W - Reset Aa + Wzmocnienie

E - Anty-Aa 

R - Dodatkowy dmg co 3 atak / bonus do ar/mr

Ekko:

Q - Dysk latający najpierw do przodu, później do tyłu

W - Strefa (duża dosyć) ogłuszająca/spowalniająca i dająca tarczę

E - Dash [cast ~0.5s] + drugi dash [instacast - bez szans na unik]

R - Cofnięcie się 4 sekundy w tył, leczenie, ogromny dmg

Czekam tylko na postać, która będzie miała pod Ulti że przeciwnikom wybucha Nexus!! Dajcie znać jak sie pojawi ;)

[Temat]

Nie graj, nie opłaca się, gra staje się coraz bardziej beznadziejna :)

Opublikowano

Nie musisz się dostosować do graczy, możesz wziąć jakiegoś assasina i grać według własnych zasad. A assasinami najlepiej się carruje jak każdy wie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...