Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Profil wojskowy ?

MIKEKING

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam takie pytanie chcę iść do szkoły tak zwanej P.U.L. o profilu wojskowym, i moje pytanie jest takie co się tam robi na lekcjach? I czy opłaca się na taki profil iść?

Practice Makes PerfectJulie James

Opublikowano

Na lekcjach robisz to samo, co w normalnych szkołach - przygotowujesz się do matury. Po prostu będziesz miał dodatkowe przedmioty, zajęcia pozalekcyjne­, wyjazdy związane z tym profilem.

c:

Opublikowano

Na lekcjach robisz to samo, co w normalnych szkołach - przygotowujesz się do matury. Po prostu będziesz miał dodatkowe przedmioty, zajęcia pozalekcyjne­, wyjazdy związane z tym profilem.

Pieprzysz bzdury, jeśli nie wiesz to się nie wypowiadaj.

Masz wszystko to samo, co w ogólniaku lecz dochodzi Ci do tego przedmiot, który jest oczywiście obowiązkowy, a mianowicie "Zajęcia Wojskowe". Nie są to oczywiście zajęcia pozalekcyjne.

Co Ci daje pójście do takiej klasy? Ano to, że w drugiej klasie dostajesz papierek. Papierek, który pomoże Ci dostać się do zawodowej służby wojskowej - w jaki sposób?

Jak pewnie wiesz, aby dostać się do wojska zaliczasz kilka testów i za nie dostajesz punkty - papierek doda Ci kilka punktów więcej - przez co masz większe szanse na dostanie się. To także tyczy się nauki w szkołach podoficerskich.

Poza samym certyfikatem, nauczysz się strzelać z broni, rozbrajać ją, a także nauczysz się musztry wojskowej i wiele więcej :)

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Pieprzysz bzdury, jeśli nie wiesz to się nie wypowiadaj.

Masz wszystko to samo, co w ogólniaku lecz dochodzi Ci do tego przedmiot, który jest oczywiście obowiązkowy, a mianowicie "Zajęcia Wojskowe". Nie są to oczywiście zajęcia pozalekcyjne.

Co Ci daje pójście do takiej klasy? Ano to, że w drugiej klasie dostajesz papierek. Papierek, który pomoże Ci dostać się do zawodowej służby wojskowej - w jaki sposób?

Jak pewnie wiesz, aby dostać się do wojska zaliczasz kilka testów i za nie dostajesz punkty - papierek doda Ci kilka punktów więcej - przez co masz większe szanse na dostanie się. To także tyczy się nauki w szkołach podoficerskich.

Poza samym certyfikatem, nauczysz się strzelać z broni, rozbrajać ją, a także nauczysz się musztry wojskowej i wiele więcej :)

Pieprzę bzdury, a napisałeś praktycznie to samo, co ja i nieco więcej. :D

Byłam w klasie mundurowej (co prawda nie wojskowej) i oprócz obowiązkowych przedmiotów, które wiązały się z profilem (Wiedza o pracy w policji, Taktyka i technika interwencji, Podstawy prawa), miałam dodatkowo zajęcia POZALEKCYJNE, dla chętnych (samoobrona, sztuki walki). Do tego różnego typu wyjazdy na strzelnicę, paintball, poligon, które nie były obowiązkowe.

­

c:

Opublikowano

Nie polecam mój kolega ma jedną matematykę tygodniowo  Biorą aktualnie mnożenie  i potęgowanie (1 klasa profil mundurowy-logistyczny) jakiś śmiech na sali nie ma szans w takim układzie zdać matury a tym bardziej egzaminu zawodowego. Co prawdą maja dużo wyjazdów i ogólnie dobrze przygotowywują do wojska lecz no 1 matma tygodniowo i mało zajęć zawodowych przekeśla tą szkołe 

Opublikowano

Nie polecam mój kolega ma jedną matematykę tygodniowo  Biorą aktualnie mnożenie  i potęgowanie (1 klasa profil mundurowy-logistyczny) jakiś śmiech na sali nie ma szans w takim układzie zdać matury a tym bardziej egzaminu zawodowego. Co prawdą maja dużo wyjazdów i ogólnie dobrze przygotowywują do wojska lecz no 1 matma tygodniowo i mało zajęć zawodowych przekeśla tą szkołe 

Za pewne w następnym roku odejdą mu inne przedmioty,i będzie miał 4-6 matematy tygodniowo.

Osobiście chodzę do liceum o 3 profilach: strażak,policja,wojsko,wybrałem profil Policjant. Czy się opłaca? Bardzo się opłaca. W wieku 16 lat będę miał pozwolenie na skakanie ze spadochronem ( po oddaniu kilku skoków,będę mógł zostać instruktorem,po oddaniu pierwszego skoku wstępujesz do związku polskich spadochroniarzy),pozwolenie międzynarodowe na nurkowanie do 10m oraz ukończone kursy walki wręcz ( o ile mi się uda je ukończyć),są 3 poziomy walki wręcz,po ukonczeniu poziomu 3,dostajesz papierek na prowadzenie zajęć z walki wręcz (tj. w klubach fitness czy innych miejscach,też będziesz mógł pracować-dobry sposób na zarobk w dni wolne:) I to wszystko będę miał po pierwszym roku,oczywiście są to dodatkowe koszty,ale jak najbardziej się opłaca,nie dość że przeżyjesz jedne z piękniejszych chwil w życiu,to będziesz mieć wspomnienie na całe życie. Sam z początku byłem sceptycznie nastawiony przez pójściem do tej szkoły,teraz nie żałuje niczego.

Oczywiście potem jak idziesz do policji/wojska i masz papierki np. na skakanie ze spadochronem,to jednocześnie zwiększa Ci się wypłata + przy rekrutacji dostajesz więcej pkt. Do tego dochodzi multum obozów,wyjazdów i innych rzeczy.

A na lekcjach z początku za pewne będziecie ćwiczyć musztrę,przechodzenie w 'czwórki',wystepowanie z szergu,oddawanie honorów + pady,to taka podstawa.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...