Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak grać z AWP?

dziku213

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam nurtujące mnie od wieków pytanie.Jak grać z awp (wiem że tego się nie da wyjaśnić mimo że wiem jak powinno jej się używać to i tak ... ehh ...) Więc nie odpowiadajcie na te pytanie :D Może zapytam od ilu godzin przegranych ogólnie w cs go zaczyna się zabawa z awp.Osobiście mam przegranych 1000 godzin , byłem w orzełku ale nie gram jak orzeł bardziej jak szeryf , i wydaję mi się że wolno załapuje skilla jeżeli chodzi o cs albo po prostu mi się tak zdaje.

Czy wy też tak macie że przy 1000 godzin wydaję wam się że gracie jak gówno z awp ? Ogólnie wydaję mi się że mam problem z celnym strzelaniem.Refleks wydaję mi się że od ostatnich kilku miesięcy znacznie się zwiększył.Lecz problem ze celnym strzelaniem ... a już nie mówię o drak shotach których w swoich przegranych godzinach zaliczyłem niewiele (z tego co dobrze kojarzę).

Sensitivity windows 8.1 standardowe w cs sensitivity 1.5 a na zoom 1.Dodam że gram na 16:9 1366:768 na telewizorze 32 calowym.

Naprawdę strasznie mnie to wkurw...Czy może więcej DM załatwi sprawę ?

Podzielcie się swoimi ustawieniami do awp.I prosił bym aby obite kałachy i w dół nie odzywały się :D Bo tam to jak w silverze :D

Opublikowano

Jestem kalaszkiem ale sie wypowiem. (Tak, dmg to tez kalach jakby. guardian? guardian. )

1.Szybka zmiana pozycji, staraj sie nie strzelac z tej samej pozycji, wystarczy krotkie pestkowanie z ak w te sama pozycje i dostajesz hs.

2.Ustawiaj sie tak aby po oddanym strzale miec sie za czym zakryc.

3.Ustawiaj sie w miejscach takich gdze nikt sie nie ustawia ani nie spodziewa. Np na dd2 z bsu A na shorta ustawiaj sie kucajac w bsie i wychylajac lekko zza skrzyni. Po oddanym strzale ustaw sie nad skrzynia. 

Poczytaj/ogladaj poradniki na yt jak grac z awp.

Opublikowano

Guardian to obrońca, nie kałach. Kałach= AK. Guadrian nie = się kałach. Czy gdzieś w awatarze dmg widzisz kałacha? Mg1, mg2, mge to są kałachy. DMG to już szeryf potocznie zwany.

Wbrew pozorom AWP to najprostsza z broni, więc dziwne.Polecam pograć w inne gry z celownikami typu bf.

Spróbuj zmniejszyć sensetivity w zoomie do 0.8

Polecam także zmienić telewizor na zwykły monitor.

Są dwa sposoby strzelania z q i bez. Spróbuj obydwu

Opublikowano

Oglądałem i tak jak mówię wiem jak grać teoretycznie ale w praktyce mam wrażenie że nie bardzo.Gdy np strzelam z awp na pustym serwie wychodząc za ściany trafiam idealnie tam gdzie mierze ale już w grze często mi to nie wychodzi.Raz pamiętam miałem taką grę jeszcze niedawno życiówka (dlatego że wszystko wchodziło oczywiście nie raz miałem lepsze staty żeby nie było :D) miałem staty 25/20 z awp ale to już kij że 20 dedów ale wszystko wchodziło wszystko ! Może to wina tych jeban... tickrate.Albo że za bardzo się stresuje mimo że tego nie odczuwam grając awp.Mam tu na myśli skrępowane ruchy itp.Nie wiem normalnie nie wiem !

Opublikowano

Ustawienia:

500 DPI 2.14 w grze

500h w CS:GO w cs 1.6 nie grałem

Ranga: Supreme

Gram tylko z AWP.

Rozdzielczość 4:3

Nie wiem, mi się wydaję, że jeden się po prostu uczy szybciej, inny wolniej. Dąż do swojego celu, mainuj tą broń i zobaczymy, dodam też, że polecam często grać jakieś aim mapy AWP i ćwiczyć refleks, ja ćwiczę ok. 1/2h dziennie sam refleks na aim mapach z AWP.

Opublikowano

Jakim problem jest trafić z AWP na serwerach 64TK? Jak sobie normalnie można za kolesiem strzelić a tak czy siak hitbox to wykryje jako traf.

Gra awp jest moim zdaniem za łatwa, samemu nią nie gram bo wydaje mi się że zbyt dużo osób ułatwia sobie w ten sposób grę.

@Ambrozjak pograj kałachem, pokaż ile tego suprema w tobie ;)

graphic.png
Opublikowano

W sumie racja.Zauważyłem to lecz nie często mi się to zdarzało.Po prostu może strzelam gdy wróg jest na moim celowniku i może przez to dużo tracę.Nie wiem naprawdę jestem w tym już pogubiony bo próbowałem już różnych sposobów itp.Może tak jak wspomniałem muszę czuć się pewnie i więcej podchodzić wychodzić bo ja bardziej preferuje najpierw puszczać swoich z karabinami potem ja wychodzę.W sumie snajper nie powinienem też wychodzić na 1 ogień.Jak oglądam kennys to go normalnie podziwiam za to co on robi z tą awpą.Może po prostu zacznę więcej trenować na dm a nie na mm.

Opublikowano

Trenowanie to podstawa :) Polecam wejść na mapkę z warszatu o nazwie ''aim botz'' i tam trenować.

Opublikowano

Są też ludzie, którzy za awp się nie biorą, bo po prostu nie mają predyspozycji do gry awpką. Przecież nikt Ci nie każe nią grać, więc w czym problem? ;p

i5 4460 - Gigabyte GTX 970 4GB - SSD Transcend 370 128GB - GoodRam 2x4GB 1600MHz CL9 - ASRock H81M-VG4 R2.0 - Chieftec 450W - Zalman T3

Zowie EC1-A - Zowie G-SR - Razer BlackWidow 2014 Tournament Edition - HyperX Cloud 1 - Audiotrak Prodigy Cube - LG 24GM77 144Hz

Opublikowano

Guardian to obrońca, nie kałach. Kałach= AK. Guadrian nie = się kałach. Czy gdzieś w awatarze dmg widzisz kałacha? Mg1, mg2, mge to są kałachy. DMG to już szeryf potocznie zwany.

Wbrew pozorom AWP to najprostsza z broni, więc dziwne.Polecam pograć w inne gry z celownikami typu bf.

Spróbuj zmniejszyć sensetivity w zoomie do 0.8

Polecam także zmienić telewizor na zwykły monitor.

Są dwa sposoby strzelania z q i bez. Spróbuj obydwu

Master Guardian I - to też jest obrońca lingwisto.

"Może zapytam od ilu godzin przegranych ogólnie w cs go zaczyna się zabawa z awp."

Że co? Ja gram AWP od samego początku i od początku mi z nią dobrze idzie.

Jak chcesz dobrze strzelać to obserwuj uważnie grę takiego Guardiana, kennego itd, dużo można się z tego nauczyć.­

tenor.gif

Opublikowano

Jakim problem jest trafić z AWP na serwerach 64TK? Jak sobie normalnie można za kolesiem strzelić a tak czy siak hitbox to wykryje jako traf.

Gra awp jest moim zdaniem za łatwa, samemu nią nie gram bo wydaje mi się że zbyt dużo osób ułatwia sobie w ten sposób grę.

ten co wariat, wyjdź poza ramy meczmejkerów.

Opublikowano

Są też ludzie, którzy za awp się nie biorą, bo po prostu nie mają predyspozycji do gry awpką. Przecież nikt Ci nie każe nią grać, więc w czym problem? ;p

Ja sam sobie każe bo lubie snajperstwo a w cs najbardziej bo można zrobić z*******e plejsy z awp.

Opublikowano

Nie widzę problemu :) 

Opublikowano

Z tym tickrate to różnie jest bo raz celujesz w kolesia a on nie dostaje hita a nie kiedy celujesz w nogi a tu bania xD

A i kałach to przecież obrońca ta ranga nie nazywa się Kałach 1 tylko Mistrzowski Obrońca -.-

Nie ma recepty na to jak grać z awp ;d trenuj na aim mapach

Opublikowano

nah...

to zależy...

ustawienia nie mają sensu... każdy ma inne

są dwa style:

agresywny

"statyczny"

agresywny:

wychylasz na przeciwnika, 

statyczny:

wyczekujesz.

Ustawiaj się tam gdzie przeciwnik się nie spodziewa. Pamiętaj, żeby nie panikować, przymierz kiedy trzeba, a nie dla pokazu. Sam mam 1kh+ i gram nieźle ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...