Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Your application for a Non-Profit License has been denied

RikoDEV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dzisiaj dostałem odpowiedź w sprawie NPL i to co mnie zaskoczyło:

Your application for a Non-Profit License has been denied for the following reasons:

* There are issues with the website you provided. There may be a problem with one or more of the items listed below:

- You must provide a URL to an online, working website for your organization.

- The website must have content and demonstrate community activity. Creating a website for the sole purpose of acquiring an NPL is not permitted.

- 'Under Construction' websites are not permitted.

- If content on your website requires login to access, provide us with a temporary username and password to review the website.

- Free web or community pages (e.g. yahoo.com, gmx.de, facebook.com, laposte.net, orange.fr, seznam.cz, interia.eu, etc.) are not permitted.

Dziwi mnie to bo url strony był dobry a według nich strona nie działa (wtf?)

I co według nich ma oznaczać community activity? Bo fejsa wkleić nie można

hex.svg

PLAYBASE - Nowoczesna lista serwerów gier

Opublikowano

Jednym zdaniem napisali że musisz podać stronę www która jest postawiona na płatnych hostingach a nie darmowych,

- Free web or community pages (e.g. yahoo.com, gmx.de, facebook.com, laposte.net, orange.fr, seznam.cz, interia.eu, etc.) are not permitted.

Strona też nie może być w budowie , musi być ukończona.

Ogólnie chodzi im o stronę która pewnie nie spełnia wymagań jakie są w NPL

8zYYF16.gif?1

Opublikowano

Jednym zdaniem napisali że musisz podać stronę www która jest postawiona na płatnych hostingach a nie darmowych,

Strona też nie może być w budowie , musi być ukończona.

Ogólnie chodzi im o stronę która pewnie nie spełnia wymagań jakie są w NPL

Strona postawiona na VPS (płatny nie darmowy szajs), ani jednego linku z fejsa nie ma na całej stronie. Strona jest ukończona http://xminecube.pl

hex.svg

Opublikowano

Strona postawiona na VPS (płatny nie darmowy szajs), ani jednego linku z fejsa nie ma na całej stronie. Strona jest ukończona http://xminecube.pl

Witaj, posiadasz serwer typowo publiczny, a licencje NPL nie są już pod takowe serwery, kiedyś były. Musisz stworzyć jakiś klan coś w tym rodzaju, potem stworzyć pod ten serwer stronę. Stworzenie strony wyłącznie celu nabycia licencji jest zabronione. Musi coś się na Niej dziać. 

Opublikowano

@PolskiRiko

Wchodząc na twoją stronę, pierwsze co rzuca się w oczy, to napis "Publiczny serwer Ts3" - wrong.

Strony pod licencje typu NPL, nie mogą mieć żadnych znaków przedstawiających, że serwer jest publiczny. Skoro składasz aplikacje, to masz świadomość, jakie warunki musi spełniać twój serwer i jego strona. Najlepszym rozwiązaniem wg. mnie, będzie wgranie strony typowej pod jakiś klan lub wgranie skryptu forum gdzie możesz napisać kilka tematów aby był widoczny ruch.

Opublikowano

@PolskiRiko

Wchodząc na twoją stronę, pierwsze co rzuca się w oczy, to napis "Publiczny serwer Ts3" - wrong.

Strony pod licencje typu NPL, nie mogą mieć żadnych znaków przedstawiających, że serwer jest publiczny. Skoro składasz aplikacje, to masz świadomość, jakie warunki musi spełniać twój serwer i jego strona. Najlepszym rozwiązaniem wg. mnie, będzie wgranie strony typowej pod jakiś klan lub wgranie skryptu forum gdzie możesz napisać kilka tematów aby był widoczny ruch.

Strone przerobiłem (jeszcze chyba nikt nie sprawdzał :) od nich, z tego co widziałem w logach sprawdzają w godzinach 20:00 - 21:00) Teraz na całej stronie nie ma ani jednego słowa publiczny :P od teraz klanowy, razem z ekipą ogarniamy forum

hex.svg

Opublikowano

­No i jeszcze musisz mieć mail'a np. [email protected] a nie na interiach itd.

Naprawdę..... 2 podejście wysłałem dzisiaj rano email oczywiście w domenie

EDIT:

czegoś nie rozumiem..... skoro NPL wymaga płatnego hostingu strony to czemu pewien ts3 nie dość że jest "Publiczny serwer głosowy" to ma stronę na.... cba.pl

hex.svg

Opublikowano

@PolskiRiko

Odpowiedzi jest kilka. Właściciel mógł otrzymać licencje od kogoś, więc nie musiał tworzyć strony na żadnym płatnym hostingu. Inną opcją jest wynajęcie miejsca pod stronę www od kogoś np. na tydzień (czyli tworzenie strony tylko pod uzyskanie licencji) co oczywiście jest zabronione i karane wstawieniem serwera na "blackliste". Możliwe że ts o którym wspominasz jest kameralny i istnieje długo na rynku, dlatego ma licencje z przed fali banowań NPL.

Opublikowano

@PolskiRiko

Odpowiedzi jest kilka. Właściciel mógł otrzymać licencje od kogoś, więc nie musiał tworzyć strony na żadnym płatnym hostingu. Inną opcją jest wynajęcie miejsca pod stronę www od kogoś np. na tydzień (czyli tworzenie strony tylko pod uzyskanie licencji) co oczywiście jest zabronione i karane wstawieniem serwera na "blackliste". Możliwe że ts o którym wspominasz jest kameralny i istnieje długo na rynku, dlatego ma licencje z przed fali banowań NPL.

Da się jakoś ich zgłosić? :P

hex.svg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...