Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z łączem w grze

REKT rÉcho

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zanim zacznę chcę wspomnieć, iż jestem także graczem cs'a i we wszystkich innych połączeniach problem nie występuje.

Otóż mój problem polega na opóźnieniu oraz braku reakcji LoL'a, to znaczy:
Po podłączeniu do gry mój ping jest na poziomie 73-75 milisekund (trochę dziwne, bo jak grałem w s1-3 było to 48-52, później okolice 60 i dopiero od około 7-10 dni ping mi wyszedł na tak wysoki), ale w grze można czuć, iż ten ping przekracza 100, ale jest mniejszy niż 150. Na początku gry zazwyczaj jest okey, największy problem zaczyna się w raz z długością rozgrywki. Czasem da się przeżyć ten ping, ale po 10 minutach gry kiedy lagi sięgają 300 MS (lol pokazuje nadal 75) i w grze widać tylko płynnie poruszające się paski zdrowia nie da się wytrzymać. Dodatkowo umiejętności overtime on place takie jak: pająk elise, ulti anivi czy też sadzonki maokaia biegają w miejscu i widać ich tylko końcowy wybuch. Zauważyłem też że czasem miniony olewają moją postać i melee-miniony i zaczyną podchodzić pod wierzę mijając całą linię (najczęściej cannon'y). Teraz nasuwa mi się pytanie, czy to sa problemy mojego internetu, który jakimś cudem w innych gra daje radę utrzymać 60 pingu bez żadnych lagów, może dostawcy (orange adsl 10mb) czy też rito, które ostatnio mieli takie problemy chyba rok temu na EUW. Dodatkowo zaraz przetestuję grę na EUW, więc dam znać czy problem się powtarza. 

Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc byłbym bardzo wdzięczny.

p.s.
wiem że chaotycznie pisałem, ale nie spałem od 40 godzin i jestem już dość zmęczony

Na weście ping ok. 5 mniejszy, lagi nie są aż tak odczuwalne jak na eascie, wszystko chodzi płynnie

Opublikowano

Aktualnie na EUNE występują teraz takie zjawiska u wszystkich ze względu na to iż RIOT ma problemy z serwerami od ostatniego patcha. - więc nie masz czym się martwić, bo każdy to odczuwa w mniejszym, bądź większym stopniu :) Musimy czekać aż coś z tym zrobią.

PS. Problem występuje już może z 2tydz. jak nie więcej nawet.

652461476122967357515.jpeg

Opublikowano

właśnie nie rozumiem na jakiej zasadzie to działa, gdyż koledzy którzy mają innego dostawce (mieszkają 20km od mnie) nie mają żadnych problemów i ciśnie im na 42 pingu stałe

Opublikowano

właśnie nie rozumiem na jakiej zasadzie to działa, gdyż koledzy którzy mają innego dostawce (mieszkają 20km od mnie) nie mają żadnych problemów i ciśnie im na 42 pingu stałe

Jest to bardzo zróżnicowane. Jedyne co mogę Ci powiedzieć że internet mam w sieci orange i u mnie jest dokładnie to samo. - niektórzy znajomi to nawet nie grają, albo ciskają na innym serwerze. Zresztą jak poczytasz tutaj przez chwilę forum to sporo takich tematów znajdziesz.

652461476122967357515.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...