Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sztylety ruhunów? opłaca się?

Pies Zbigniew

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

­Nikt nie chce minie brać na instancje, ze względu na mój bm-owy set :D Mam w magazynie sztylet wściekłego hyperiona, ale niepodbity ma słabsze staty od tego za bm-y. Pomyślałem więc czy by nie kupić sobie broni za ac ( sztylet + miecz ) podbić je +5 i napakować manastonami. Ktoś może orientuje się o ile o ile wzrosną mi staty jak podbije je na +5? Dysponuje jak na razie 350kk ( mógłbym załatwić dodatkowe 350 z gp ) więc ile mniej więcej kosztowało by mnie podbicie tych broni na +5?

Dawno nie grałem i nie ogarniam trochę tego systemu nowych kamieni ( L1, L2, L3, L4, L5 ). Te kamyki L5 chodzą po 30kk, więc na pewno odpadają. Te L4 są jeż trochę tańsze, ale czy da się nimi ulepszyć epicki item na 65lvl? Może lepiej ulepszać je tymi starymi w przedziale 85-90? One też są dość drogie ;/ Gdzieś w internecie przeczytałem, że kamyki z +20 większym poziomem od broni ulepszają z szansą 80%. Jest w tym coś prawdy?

Dotychczas moim największym osiągniętym +, był przedmiot +4, więc boje się trochę że stracę wszystkie kinahy i zostanę z broniami +0. Jakieś suplementy pomogą? Gdzie kupie najtańsze, potężne suple dla epickich przedmiotów?

Opublikowano

ac są dobre na początek :) teraz są takie wysokie ceny l4 i l5 bo jest event na ulepszanie, ale jutro się kończy, więc ceny zaczną spadać.

Nie kupisz już potężnych epickich supli u npc :/ (w sumie tylko generał może w holu sławy)

Opublikowano

Ja ulepszałem swój łuk po fuzji z AC-ekowym, kamykami 85+ jak jeszcze były, a z +4 na +5  jakimś 120 czy coś takiego bo mi wpadło z eventu. Ale jak się mają te teraźniejsze L4 do tych broni 65 to sam jestem ciekaw... Jak dla mnie tak zdupili z tymi kamieniami, że głowa mała..  Weź potem ulepszaj tymi L5 coś jak po 30kk stoją... a nawet niech stoją niżej to się lepiej opłaca kupić te stare 100+...

Opublikowano

Użytkownik "nivels1504" na oficjalnym forum podrzucił:

% do +10

d5GYnvK.png

% między +10, a +15

IU4W5Ui.png

Delta to L4, Epsilon to L5, Omega to te All-Enchantment czy jak one się tam nazywały. Pochodzenia wykresów nie znam i nie wiem ile testów zostało przeprowadzonych by je stworzyć, ale można śmiało stwierdzić, że stare enchanty są lepsze co też potwierdzają ludzie na lfg. Jak to się ma do broni za AC? Teoretycznie nie opłaca się używać takich L120 bo będą "za dobre" i czymś tańszym powinno się wbić bez problemu. Ja swoje itemy jeszcze w 4.0 podbijałem tak mniej więcej do kamienia L100 i wchodziło wszystko.

Opublikowano

­

Podobno w 4.8 mają zwiększyć szansę, ale kto ich tam wie..

Znając gameforge to jeszcze bardziej obniży trudność gry dla większej ilości graczy :D Nie raz widziałem filmiki, gdzie ludzie wydawali 2kkk na kamienie + 3000 suppli i nawet na +15 nie wbiło, także mogli by coś z  tym zrobić...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...