Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z jackiem 3.5 mm w starych słuchawkach.

Dr. Nijanpasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, pewnie usłyszycie pierwszy raz to, co teraz wam powiem, bo jest to sprawa serio dziwna i beznadziejna :D Otóż - miałem kiedyś stare słuchawki, sprawowały się słabo, mikrofon nie wydawał dźwięku tylko jakieś szumy, jacki się psuły itd. Postanowiłem kupić głośniki i potem kupić jakieś lepsze słuchawki kiedy sobie uzbieram. Odłączając słuchawki, jack został w wejściu i od tamtej pory nie wyciągałem go, bo po prostu nie miałem takiej potrzeby. Okazało się jednak, że teraz pora kupić słuchawki i tutaj jest mój problem, ten jack nadal tam jest! Normalnie nawet w Menadżerze Dźwięku, komputer wykrywa go ;-; Powiedzcie, co zrobić? Mam go jakoś wyciągnąć, o ile w ogóle się da? Czy przepchnę go jakoś na wylot, czy jest to raczej nie możliwe? Muszę go oddać do serwisu, albo wymienić obudowę? Jack jest w panelu przednim, a jak kiedyś słuchawki chciałem podłączyć do panelu tylnego, one nie działały. Powiedzcie, jak to wtedy skonfigurować, żeby jak już to wykrywało mi słuchawki nowe, a jak to skonfigurować, żeby w ogóle działały w panelu tylnym, chyba, że mogę wyciągnąć jakoś tego jacka ;-;

Opublikowano

Rozkręć i wypchnij, jak to sobie sam pokombinuj to już twój problem by się dostać i pchnąć gwoździem, śrubokrętem czy drutem najlepiej 1 mm  bo to będzie  proste jeśli nie masz gniazda obudowanego całkowicie ekranem.

Jak się nie da to wymień gniazdo czyli wylutuj go i wlutuj nowe albo stare jak wyciągniesz.  

Nie masz możliwości zrobić cokolwiek co napisałem załatw sobie kogoś kto ci zrobi prywatnie albo w serwisie albo odłącz przednie słuchawki od płyty 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie wiem, masz BIOS to tam szukaj sobie opcji wyłączenie przedniego panelu dźwięku , podobna opcja może być w sterownikach dźwięku ( panelu karty dźwiękowej ) albo odepnij od płyty kable biegnące od gniazda. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...