Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] b_client_skip_channelgroup_permissions

Ne La

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , mam problem z permissią którą podałam w temacie ( b_client_skip_channelgroup_permissions ) mianowicie:

Kiedy jest zaznaczona administrator może robić wszystko wchodzić po kanałach nawet jeżeli needed join jest na 999999 , subskrybować , czytać opis , usuwać itp. Jeżeli nie ma takiej ustawionej to zwykły użytkownik może nadać mu rangę kanałową np. Zakaz mówienia i wtedy administrator nie może mówić nie mogę tego ugryźć w żaden sposób może ktoś wie jak to ogarnąć liczę na pomoc :)

Opublikowano

@Ne La

Jest to dość popularny błąd. Zapewne rangi Administratora były tworzone z automatu (kopiuj -> stwórz), a potem dopiero edytowane. Usuń flagę administratorską. Jestem mobilnie, lecz jak wrócę opiszę Ci to poprzez ss, jeżeli nie wiesz o czym mówię.

Byłem w pociągu, więc nie doczytałem dokładnie. Niestety permisje są tak zrobione, że nie da się ustawić tych dwóch rzeczy bez wyłączenia jednej. Można by nadawać permisje i próbować ustawić jakąś tam moc, ale nie przyniesie to większych rezultatów na dłuższą metę.

Opublikowano

@Ne La

To już od Ciebie zależy. Ja preferuje ograniczyć wchodzenie na kanały, kosztem możliwości nadawania rangi kanałowej administracji. Chyba że masz zaufanych ludzi, więc wtedy możesz zrobić odwrotnie lecz wtedy nie ukryjesz się przed nikim z zespołu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...