Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawo Jazdy nauka

Dzeki Czan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio już skończyłem naukę teori ,chodziłem na wszystkie i starałem się słuchać no ,ale jak wiadomo wszystkiego nie zapamiętałem.Pytanie moje brzmi na czym mogę jeszcze się douczyć ,uzupełnić wiedzę.Dali mi książkę (bardzo nie lubie czytać xD) może coś w internecie w formie testów.Zrobili mi konto na stronie  https://www.portalosk.pl/    mi się wydaje ,że to jakaś lipna strona , często w następnych egzaminach powtarzają się pytania i wydaje mi się,że do pytań których tam podają to czasami są złe ich odpowiedzi, tak też czasami było u mnie na kursie film puszali i trafiało się to co na filmie to nie prawda i poprawiali to. Czy to dobra strone ,uczył się ktoś z niej.A może myśle z tej strony lepiej jest link z niej mam na odwrocie książki napisany https://testy.portalnaukijazdy.pl/#otestach         tam niby płatne ,ale 25 zł bodajże na 3 miechy to jest nic w porowaniu cen egzaminów i nerwów.

A może ktoś coś od siebie mi doradzi z czego i jak się uczył i zdał.

1373701876-U969346.jpg

Opublikowano

Sam niedawno zdawałem egzamin na prawo jazdy. Uczyłem się z książki którą dostałem na kursie plus rozwiązałem kilka testów z płyty dołączonej do książki. Efekt? Zdałem teorię za pierwszym razem ;) 

Opublikowano

Osobiście uczyłem się tylko z portalosk i zdałem za 1razem, ale radze poszukać jeszcze innych źródeł. Pytania specjalistyczne miałem takie same jak tej stronie, ale z tej pierwszej kategorii (nie pamiętam jak się nazywa) powtórzyły mi się tylko 3 pytania na egzaminie z tych co robiłem.

Opublikowano

Ja zdawałem dwa lata temu, ledwo co wprowadzili nową bazę pytań więc do nauki miałem 1300 na 3500 pytań (o ile dobrze zapamiętałem liczby) resztę widziałem po raz pierwszy na egzaminie.

Teraz do rzeczy: książkę przeczytałem trzy razy z czego dwa razy aby ramki "to ważne". A program na komputerze znałem na pamięć więc idąc na egzamin 3/4 egzaminu zrobiłem z pamięci. Nic więcej, co za dużo to nie zdrowo.

P.S. Prawko zdałem za pierwszym razem ale wewnętrznego nie zdałem :D teraz jestem w trakcie robienia CE tzw dwójki :)

Opublikowano

Baza onetu jest dość urozmaicona, o ile tylko regularnie przeglądasz i faktycznie starasz się zrozumieć, a nie zapamiętać to, co się dzieje na ekranie. A przepraszam, odbiegnę od tematu, teraz nie jest przypadkiem tak, że pytania egzaminu teoretycznego są jawnie udostępniane? 

Qui est le prochain?

Opublikowano

Jest baza pytań w necie, tylko też trzeba wziąć pod uwagę, że jest ich 3000 (Chyba tyle) i z tych 3000 losują kilka do egzaminu. Zamiast uczyć się odpowiedzi na każde pytanie, trzeba wziąć jakiś algorytm i się nim posługiwać podczas odpowiadania na pytanie. Np. jeśli pytanie brzmi "Czy możesz skręcić w prawo w takich okolicznościach?" to algorytm kiedy możesz skręcać i zobacz czy zasady są spełnione. To jest lepszy sposób.

MPC Hejter Team Leader

Opublikowano

Jest baza pytań w necie, tylko też trzeba wziąć pod uwagę, że jest ich 3000 (Chyba tyle) i z tych 3000 losują kilka do egzaminu. Zamiast uczyć się odpowiedzi na każde pytanie, trzeba wziąć jakiś algorytm i się nim posługiwać podczas odpowiadania na pytanie. Np. jeśli pytanie brzmi "Czy możesz skręcić w prawo w takich okolicznościach?" to algorytm kiedy możesz skręcać i zobacz czy zasady są spełnione. To jest lepszy sposób.

Jakie algorytmy ?

Człowiek ma się nauczyć zasad ruchu drogowego, bo później wjedzie taki fajtłapa do miasta i będzie się zastanawiał kto ma pierszeństwo itd.

Nie rozumiem ludzi którzy nie potrafią zdać egzaminów za pierwszym razem... Poco podchodzić w ogóle do egzaminu teotycznego jak połowe wiedzy zostawił na nauce...

2e7beb469d579.gif

" Ten kawałek będzie leciał w furach wielu,

więc pozdrawiam pasażerów, elo "

Opublikowano

Niedawno tez zdawalem na prawko. W szkole rowniez dostalem ksiazke z przepisami ( tez nie lubie czytac), postaraj sie ja chociaz przejrzec, poogladac schematy i robic jak najwiecej testow z baz pytan

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...