Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer wymaganiom nie równy ?

garguleczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie...

Posiadam laptopa, nie stary nie nowy ale sprzętowo rewelacji nie ma.

HP Compaq CQ58 215sw

przybliżone parametry to

AMD E1 - 1200 APU witch Radeon HD Graphic 1,40GHZ   (2 rdzenie)

4Gb ram

500Gb dysk

Grafika zintegrowana ATI Radeon HD 7310

Windows 10

Czy na minimalnych lol pójdzie śmiało bez ścinek ??

Dla porównania

Minecraft klatkuje, czysty bez modów...

Smite chodzi dość płynnie przy większej ilości rzeczy na ekranie potrafi się delikatnie przyciąć

Trowe chodzi płynnie jednak czasem jak jest wielu graczy przycina się dość mocno

Don't strave chodzi wyśmienicie na full detalach

Minecraft Windows 10 edition chodzi idealnie bez najmniejszych przycięć niezwykle płynnie...

Dlaczego to piszę ?

Ponieważ większość z wypisanych powyżej gier według wymagań nie powinna zadziałać, a według strony Can run it komputer nie spełnia minimalnych wymagań a jednak gry chodzą...

z ważywszy że pobieranie lola zajmie mi noc nie chciał bym tracić czasu i łącza, mam ograniczony transfer dlatego proszę o poradę czy zagram czy nie ma sensu ??

Opublikowano

Smite ma większe wymagania niż lol, wydaje mi się, że na średnich Ci pójdzie bo lol nie potrzebuje mocarnej maszyny a jak nie pójdzie na średnich to na pewno na minimalnych :)

Opublikowano

A w jaki sposób na windows 10 można zwiększyć wydajność lola ?

Ponieważ wcześniej na tym laptopie o ile pamiętam sama ramka gry, gdzie jest sklep itd strasznie chodził wolno z opoźnieniem przyciski, najechanie kursorem na nie oraz samo logowanie animacja strasznie się zacinała itd ?? oczywiście na windows 10,

Wtedy się przestraszyłem i wywaliłem grę z automatu a to był błąd bo mogłem sprawdzić czy pójdzie, jest jakis sposób na windows 10 by maksymalnie zoptymalizować system karte graficzną czy coś by zwiększyć ilość fps lub płynność samej gry ?

Opublikowano

A w jaki sposób na windows 10 można zwiększyć wydajność lola ?

Ponieważ wcześniej na tym laptopie o ile pamiętam sama ramka gry, gdzie jest sklep itd strasznie chodził wolno z opoźnieniem przyciski, najechanie kursorem na nie oraz samo logowanie animacja strasznie się zacinała itd ?? oczywiście na windows 10,

Wtedy się przestraszyłem i wywaliłem grę z automatu a to był błąd bo mogłem sprawdzić czy pójdzie, jest jakis sposób na windows 10 by maksymalnie zoptymalizować system karte graficzną czy coś by zwiększyć ilość fps lub płynność samej gry ?

Windows 10 to obecnie najgorszy system, jaki został wydany (w moim przekonaniu). Jeśli chcesz jako tako zwiększyć wydajność gry, to pobierz program Razer Cortex, dodaj tam grę do programu i program spróbuje ją lekko usprawnić podczas działania. Systemu nie masz najgorszego, tylko ta integra troszkę robi różnicę. Na średnich odpalisz na pewno, z wysokimi może być gorzej. Na średnich/lekkich wysokich powinieneś uciągnąć stałe 60 FPS'ów (tylko zaznacz opcję stałe fps'y, bo od 120 fps'ów w górę nic nie widać specjalnie).

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

@Secretly

Dziekuję ci za radę :)

Pytanie z innej beczki, czy to pobieranie, ciągłe patchowanie może trwać aż tyle godzin ? Zastanawia mnie też fakt dlaczego samo okno gry delikatnie się przycina i animacja w oknie logujac się również.

Wie ktoś co może być tego przyczyną ?

Opublikowano

@Secretly

Dziekuję ci za radę :)

Pytanie z innej beczki, czy to pobieranie, ciągłe patchowanie może trwać aż tyle godzin ? Zastanawia mnie też fakt dlaczego samo okno gry delikatnie się przycina i animacja w oknie logujac się również.

Wie ktoś co może być tego przyczyną ?

Ja również tak mam, a mój PC'et ma ledwo 2 lata, regularnie czyszczony i w środku i w systemie, a i tak mam na ekranie logowania te ścinki, nie wiem, o co chodzi. Może to wina procesora, chociaż wątpię, aby na i5 3 generacji mi się zacinał ekran logowania. Spróbuj sobie komputer przeczyścić programami za to odpowiedzialnymi typu CCleaner.

ezgif-com-effects.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...