Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki płatny antywirus będzie najlepszy?

Nerevar'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Kupuje gamingowy komputer za 9 tyś i potrzebuje do niego niezawodnego antywirusa, który mi nic na niego nie wpuści. Nie zamierzam kupować oddzielnego komputera do bankowości, więc i wszelkie keyloggery musi skutecznie blokować.

A może należałoby zainwestować w dwa antywirusy? Jeden od typowych wirusów i trojanów, a drugi typowo przeciw malware i keyloggerom.

Dodam, że nie będzie stanowiło to dla mnie większego problemu, jeśli dany antywirus nie będzie dostępny w języku polskim.

Obecnie nie korzystam już z tego konta.

Jeśli chcesz się ze mną skontaktować to jestem teraz pod nazwą PaRaLyZeR

Opublikowano

Szczerze mówiąc ja na twoim miejscu zakupiłbym wersję premium MBAM'a i tyle. Wystarczy nie ściągać kup i tyle.

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Dwa antywirusy to najgorszy pomysł o którym możesz pomyśleć ;v bo będą się żreć nawzajem.

Ja z góry polecam AVG,nawet bezpłatna wersja jest dobra...a co do keyloggerów i innych wirusów to pilnuj się na jakie strony wchodzisz...ja mam kompa chyba 2 tygodnie po formacie i 0% wirusów

Opublikowano

Czyli MBAM sprawdza się lepiej niż Norton czy Kaspersky?

Teraz w internecie te syfy można złapać gdziekolwiek, więc wolę być dobrze zabezpieczony.

Opublikowano

Ja Ci polecam od siebie Eset'a dobrze chroni, za każdym razem gdy napotka jakąś niezgodność informuje i masz do wyboru opcje kwarantanna, usuń, brak czynności, możesz nadzorować ruchem wychodzącym danych programów również. Mam Eset'a od 2-3 lata w płatnej wersji i jeszcze mnie nie zawiódł :)

Opublikowano

A z której wersji korzystasz? ESET Smart Security za ~170 rocznie, czy ESET NOD32 Antivirus za ~130zł rocznie?

Linki:

http://www.eset.pl/Dla_domu_i_firmy/Produkty/ESET_Smart_Security

http://www.eset.pl/Dla_domu_i_firmy/Produkty/ESET_NOD32_Antivirus

Czy różnica pomiędzy nimi warta jest dopłacania 40zł rocznie?

@EDIT: po przejrzeniu testów różnych antywirusów pod względem wykrywalności Kaspersky oraz Bitdefender wypadają lepiej niż NOD.

Opublikowano

Eset Smart Security 

Antywirus
Antyspyware
Anti-Theft
Antiphishing
ESET LiveGrid Zapora osobista (Firewall)
Moduł Antyspamowy
Kontrola rodzicielska
Blokada programów typu exploit
Ochrona przed botnetami Zaawansowany skaner pamięci
Kontrola nośników wymiennych
Ochrona przed lukami
----w protokołach sieciowych

Eset NOD32 antivirus

Antywirus
Antyspyware
Antiphishing Blokada programów typu exploit
Zaawansowany skaner pamięci
Tryb gracza Kontrola nośników wymiennych
Ochrona przed lukami
----w protokołach sieciowych

jak widać smart security ma więcej opcji które wg. mnie są przydatne a różnica to tylko 40 zł więc nie dużo 

Opublikowano

Polecam Kasperskiego.Jest na samym początku w różnych rankingach, nie obciąża kompa, wykrywa wszystko.Oczywiście wersja Internet Security.

Opublikowano

potrzebuje do niego niezawodnego antywirusa, który mi nic na niego nie wpuści.

Żaden antywirus nie da ci 100% gwarancji bezpieczeństwa, więc powinien iść w parze ze zdrowym rozsądkiem.

Jeśli jeszcze nie zdecydowałeś się na żaden program antywirusowy, na tej stronie możesz przejrzeć sobie testy większości z nich i na ich podstawie wybrać któryś z nich.

Opublikowano

Żaden antywirus nie da ci 100% gwarancji bezpieczeństwa, więc powinien iść w parze ze zdrowym rozsądkiem.

Jeśli jeszcze nie zdecydowałeś się na żaden program antywirusowy, na tej stronie możesz przejrzeć sobie testy większości z nich i na ich podstawie wybrać któryś z nich.

Dodam również, że te testy są wiarygodne - nie są sponsorowane, jak większość podobnych.

Retro PC:

MB: BEK-TRONIC BEK-3708 | CPU: AMD Am386 DX-40 40MHz | GPU: Trident 8900CL 1MB | Sound: SoundBlaster Vibra 16 | RAM:16MB(4x4) FPM SIMM Hyundai | HDD: 1.08GB Quantum Fireball | OS: DOS 6.22/Win 3.1

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Przyznam że miałem Avast płatny i słabiej sobie radził

AVG trochę lepiej się sprawdza więc AVG jest lepszy według mnie :D

Opublikowano

antywirus nie jest potrzebny gdy

1) użytkownik jest świadom zagrożeń i wie, jak samodzielnie je wykryć i skasować

2) używasz linuxa

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...