Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS, szczególnie na DM

DarkFighter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam od pewnego czasu problemy ze spadkami FPS. Posiadam laptopa lenovo g510 z win10 i podzespołami:

Procesor: Intel® Core™ i7-4702MQ (4x 2.4 Ghz)

Grafika: AMD Radeon™ HD8600M 1GB

Ram: 8GB

Wiem, iż nie jest to sprzęt do gier lecz na początku rund potrafi utrzymać fpsy rzędu 110-150 a po około 4 minutach gry spadają do 30. W szczególności można to zaobserwować na deathmatchu oraz na uproszczonych. Na turniejówkach też jest ten spadek lecz mniejszy. Wszystkie ustawienia mam na LOW, co może być tego przyczyną? 

Pozdrawiam!

Opublikowano

@DarkFighter Obstawiam zakurzony radiator i laptop po tych kilku minutach przegrzewa się.

Wyczyść go z kurzu i CCleanerem dla lepszego efektu.

A to,że na deathmatchu i uproszczonych masz mniej niż na turniejówkach to przyczyna tego,że tam jest znacznie więcej graczy.

Opublikowano

To wiem, że od większej ilości graczy jest mniej klatek ale na początku mam właśnie kolo 120 a potem spada. Spróbuje przeczyścić i może zrobie reinstal windowsa bo też troche zaśmiecony może być. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...