Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót do stocka po przejściu na customrom

Gość Valze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, mam mały problem, jakiś czas temu wgrałem customrom do mojego Sony LWW (LegacyXperia KitKat). Teraz chciałbym wrócić do stockowego androida i mam pytanie czy jeśli wgram pliki .ftf przez flashtoola, to kernel też się podmieni? Pytam, bo po przejściu na KitKata zmieniałem kernel i nie chciałbym tego jakoś uceglić.

Opublikowano

Nie ma problemu potem wgrać kernel jeśli współpracuje ze stockiem.

LWW nie uceglisz tak łatwo :)

nie ma czasem w programie opcji co ma się wgrać?

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie ma problemu potem wgrać kernel jeśli współpracuje ze stockiem.

LWW nie uceglisz tak łatwo :)

nie ma czasem w programie opcji co ma się wgrać?

Właśnie nie wiem, dlatego pytam czy plik .ftf ze stockiem podmienia też sobie kernel na swój czy mam szukać jakiegoś innego pod ICS.

Opublikowano

Siema, mam mały problem, jakiś czas temu wgrałem customrom do mojego Sony LWW (LegacyXperia KitKat). Teraz chciałbym wrócić do stockowego androida i mam pytanie czy jeśli wgram pliki .ftf przez flashtoola, to kernel też się podmieni? Pytam, bo po przejściu na KitKata zmieniałem kernel i nie chciałbym tego jakoś uceglić.

Nic sie nie stanie, zostanie wgrany nowy kernel, chyba, że w opcji flashtoola odznaczysz opcje kernel. Zresztą, gdy wgrasz system, wejdz w system/informacje o telefonie i powinno pisać o kernelu. Jeśli będzie ten z tego legacyXperia, to po prostu pobierz do LWW stock kernel i wgraj przez fastboot(flashtool)

Zresztą, nawet nic ci sie nie ujebie, bo każde kernele są oparte na stock kernelu, wiec stock room ics współpracuje z wszystkimi kernelami .

Opublikowano

No trochę się mylisz, może nie współpracować jak należy ze stokowym albo się nie uruchamiać, to zależy jakie modyfikacje sa w kernelu.

Zwróć uwagę że są kernele uniwersalne i dostosowane specjalnie do romu np nie uruchomi na ICS większości  krerneli od CM. To samo jest z opcjami romu z jakich korzysta, u jednej osoby się uruchomi a u innej nie. 

Opublikowano

No trochę się mylisz, może nie współpracować jak należy ze stokowym albo się nie uruchamiać, to zależy jakie modyfikacje sa w kernelu.

Zwróć uwagę że są kernele uniwersalne i dostosowane specjalnie do romu np nie uruchomi na ICS większości  krerneli od CM. To samo jest z opcjami romu z jakich korzysta, u jednej osoby się uruchomi a u innej nie.

To już się trochę pogubiłem.

Opublikowano

Zwykle jak nic nie ustawiasz i zmieniasz w programie masz wgrywany zawsze kernel taki z jakim działa dany ROM, jak chcesz zmienić kernel ( czasem warto co customy są lepiej skonfigurowane ) to  mogą albo nie muszą być problemy. 

Czyli zawsze wgrywając ROM nie ważne jak masz od razu do niego dopasowany i działający kernel 

Uwaga o pomyłce była odnośnie działania stockowego kernela z innymi romami że nie zawsze czysty stock działa z innym romem 

Opublikowano

Zwykle jak nic nie ustawiasz i zmieniasz w programie masz wgrywany zawsze kernel taki z jakim działa dany ROM, jak chcesz zmienić kernel ( czasem warto co customy są lepiej skonfigurowane ) to  mogą albo nie muszą być problemy. 

Czyli zawsze wgrywając ROM nie ważne jak masz od razu do niego dopasowany i działający kernel 

Uwaga o pomyłce była odnośnie działania stockowego kernela z innymi romami że nie zawsze czysty stock działa z innym romem

Próbuje wgrać stockowy rom i wyskakuje mi:

20/047/2015 17:47:30 - ERROR - Processing of loader.sin finished with errors.

Sterowniki ADB/Fastboot/Flashmode są i nie wiem o co chodzi.

#Ściągnąłem starszą wersję flashtoola i działa.

##Ok, gra i buczy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...