Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pierwszy raz, a odpowiedni wiek

Teach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak myślicie, w jakim wieku można rozpocząć życie seksualne, aby to dziwnie nie wyglądało?

Ja myślę, że najlepiej byłoby jakby to był wiek 17/18 z tym, że osoba z która to robisz nie była pierwszą lepszą.

Jaka jest wasza opinia na ten temat :D?

Opublikowano

Książkowo ludzie osiągają dojrzałość w wieku 25 lat. 17,18 najbardziej pasuje, bo mając 16 lat jeszcze organizm nie skończył zmian fizycznych czy psychicznych, lub jeszcze dojrzewa z nastolatka w doroslego.

Opublikowano

Jak dla mnie do 25 lat założenie rodziny jest wymagane, bo potem to już za późno ;v

Więc 16-20 lat na pierwszy raz jest jak najbardziej OK.

­

Opublikowano

, bo mając 16 lat jeszcze organizm nie skończył zmian fizycznych czy psychicznych, 

Prosze cie :D  jak juz 14 latki siedza na sadolu w dziale hard i wiedza wiecej o anatomi czlowieka niz jakis 25 latek :D dzial hard gore  :yay:

16-18 lat.W wieku 16 lat dziewczynki robia lodziki za telefoniki  :D

Opublikowano

Każdy robi, co chce, i w wieku, w jakim chce. Nie ma co się wpieprzać innym w życie.

Jak dla mnie to nawet dwunastoletnie dzieciaki mogłyby się grzmocić. To ich i ich rodziców problem, nie mój. :v

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Jak myślicie, w jakim wieku można rozpocząć życie seksualne, aby to dziwnie nie wyglądało?

a co, chcesz wyjść na ulicę i krzyczeć "TAK, RUCHAŁEM"? 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

a co, chcesz wyjść na ulicę i krzyczeć "TAK, RUCHAŁEM"? 

Coś w tym stylu koleżanko :D

Opublikowano

Każdy robi, co chce, i w wieku, w jakim chce. Nie ma co się wpieprzać innym w życie.

Jak dla mnie to nawet dwunastoletnie dzieciaki mogłyby się grzmocić. To ich i ich rodziców problem, nie mój. :v

A dlaczego nie powiesz, że piętnastolatki? 

Opublikowano

17-20 lat. Tak, takie rozpięcie jest najlepsze moim zdaniem.

16 lat wydaje się, że za wcześnie, ale myślę, że to już zależy od mentalności danej jednostki.

20 lat to taki... max? Przynajmniej w znaczeniu społecznym. Jeżeli poruszysz ten temat między znajomymi/przyjaciółmi, to prawie wszyscy się zgodzą, że 20 lat to taki max. by rozpocząć życie seksualne (inna sprawa kontynuować). Wiele osób (dojrzałych) powie Ci, że pierwszy raz najlepiej przeżyć z osobą, którą kochasz. Później możesz żałować, wywołać nie za śmieszne komplikacje, ale to już zupełnie inny temat.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Wtedy kiedy narządy płciowe będą odpowiednio rozwinięte, czyli tak dwanaście, trzynaście lat... różnie to bywa z tym dorastaniem.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

myślisz, że ktoś w to uwierzy? xD

Dwunastoletnie dziewczynki zachodzą w ciąże, więc w czym problem?

Jak dla mnie to im szybciej tym lepiej, czyli 15 lat będzie ok  ( ͡° ͜ʖ ͡°)

giphy.gif

Opublikowano

Według mnie 17-19 jest najlepszym wiekiem, chociaż 16 również jeśli jest się odpowiednio dojrzałym psychicznie.

Opublikowano

Wszystko mi jedno. Nie wiem dlaczego ludzie robią z seksu jakiś rytuał, który może zostać wykonany dopiero po kilkuletnich przygotowaniach. O ile ktoś umie się zabezpieczać i robi to z własnej woli to nie widzę problemu. No może poniżej 14 roku życia to trochę dziwne, ale co mi do tego. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...