Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obsługa wielu rdzeni

Rescyfathe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto spróbować, ale w Q&A zapowiadają wielordzeniowość normalną razem z Havokiem. Pewnie w patchu 10.0 będzie.

Opublikowano

Mi to nie działa, próbowałem chyba 2msc temu i teraz znów i nic.. Dopóki nie wprowadzą obsługi wielu rdzeni to możemy grzebać palcem w du...

signature.png

Opublikowano

Ten sposób nie działa. 

Musza wprowadzić wielordzeniowość w kodzie gry i tyle, nie wyczarujesz nic jakimis programami.

Działał, jakby nie działał to bym nie dodał. Testowałem na kilku konfiguracjach sprzętowych.

Opublikowano

Działał, jakby nie działał to bym nie dodał. Testowałem na kilku konfiguracjach sprzętowych.

Co najwyżej naprawiał problem z plikiem xml który domyślnie ma włączoną wielordzeniowość, ale da się ją wyłączyć tym plikiem

A problem mógł polegać na tym, że nie zawsze ten xml ładował wszystkie rdzenie... Powodem mógł być zasyfiony pc ;)

O właśnie! @Juri. wklej ten plik do gry i spróbuj użyć ten program. Napisz jak tam fpsy :P

Opublikowano

Tylko że to nie ma prawa działać, na tej samej zasadzie banan nie może być karabinem maszynowym.

Opublikowano

Tylko że to nie ma prawa działać, na tej samej zasadzie banan nie może być karabinem maszynowym.

Co Ty pier...? Testowałem - poprawia fps'y, więc działa, a o to w tym chodzi.

Opublikowano

Wytłumacz mi na jakiej zasadzie to ma działać.

Nie wiem. Działa i już. Sprawdź, a nie kłócisz się.

Opublikowano

Wytłumacz mi na jakiej zasadzie to ma działać.

Po użyciu na moim laptopie obciążenie procesora zmniejszyło się a poprawiło około 10-15 FPS w WoT + z racji tego że to laptop to temperatura spadła.

Program Process Hacker 2 rozdziela po prostu obciążenie jakie daje gra, dla tego też wydajność wzrasta, pracując na 2-ch i więcej rdzeniach procesora.

Procesy dzielone są równomiernie tak więc moc obliczeniowa wzrasta bo została rozbita na więcej niż jeden wątek.

Przekonaj się o tym sam jak odpalisz grę jak bardzo jest obciążone CPU jeśli gra korzysta w standardzie z 1 rdzenia a po odpaleniu Process Hacker-a i rozdzielenia na więcej rdzeni. Wątpię że będzie takie samo.

Pozdrawiam

Opublikowano

@UP, na wydajniejszych prockach nie ma sensu używać :) bo zaobserwowałem że WoT u mnie przy średnio-wysokich ustawieniach HD

wykorzystuje 50-60% mocy 1 rdzenia może w porywach 70%

a korzystam z I5 4570 3.6GHz więc to jest dobre dla osób ze słabszym sprzętem, wtedy powinni odczuć skok wydajności :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...